Szépüljünk

Mi a narancsbõr?

Tíz nõbõl kilencen biztosan megjelennek a narancsbõr tünetei, s legalább ennyien meg is akarnak szabadulni tõle.





Szakemberekkel könnyebb

Szinte bármit hajlandóak vagyunk kipróbálni, ütögetjük, kenegetjük, tornáztatjuk, egyre többen folyamodunk különböző eszközökhöz, remélve, hogy valamelyik hatékonynak bizonyul. De vajon segíthet-e valami? A kérdésre orvosok, táplálkozáskutatók, edzők tudják megadni a választ nekünk.


Orvosi vélemény a narancsbőrről

David Bank bőrgyógyász doktor, a Center For Dermatology igazgatója szerint a cellulitisz olyan a bőrön, mint a termékeny, kövér földön a göröngyök. A narancsbőr jelenséget a doktor ahhoz a matrachoz hasonlítja, melyre apró gombokat varrtak a készítők. A bőr úgy húzódik össze, mint a szivacs a gombok körül. A kialakulás okaként a bőrt az izmokkal összekötő rostok megrövidülését és vastagabbá válását nevezi meg a szakorvos. Minden szakember véleménye megegyezik abban, hogy a narancsbőrt összetett kúrával előzhetjük meg – vagy ha már kialakult – kezelhetjük.


Gyógyító tippek:


  • Az első lépés, hogy vessük alá magunkat egy intenzív, egész testünket méregtelenítő programnak, hogy kiürítsük szervezetünkből a méreganyagokat, illetve meggátoljuk azok további beépülését.

  • Táplálkozzunk egészségesen! Mondjunk le a zsírról és a sóról.

  • Fogyasszunk magas rosttartalmú zöldségeket és gyümölcsöket, s igyunk rengeteg vizet.

  • Kerüljük az olajos, sült ételeket.

  • Szakítsunk a teával, kávéval, alkohollal és
  • Emellett legfontosabb a mozgás, mivel fokozza a véráramlást, s egyenletessé teszi az anyagcserefolyamatokat, frissíti az izmokat és erősíti a szöveteket.

  • És ne feledkezzünk meg a masszázsról, amely nagyon jó eszköz az elkerülésre és a kezelésre egyaránt. Már jó néhány masszírozóeszköz is rendelkezésünkre áll ehhez.


    Egy kis öröm

    A férfiak legtöbbjénél nem fejlődik ki a narancsbőr. Kötőszöveti rostjaik nem rövidülnek meg, s még ha meg is híznak, bőrük sima marad. Ez elég igazságtalannak tűnik a természettől, de nézzük a dolog másik oldalát: a nők általában nem sétálnak kopaszodó fejjel.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top