Egészség

Így tornáztasd a lábad, ha visszeres

Csak azért, mert valaki visszeres, még nem hagyhatja ki a testmozgást, sőt. Ezek a gyakorlatok kimondottan jó tesznek a visszeres lábakkal.

A következő tornagyakorlatok jó hatással lehetnek a visszeres, elnehezülő lábakra, ugyanis segítik a vénás vér optimális áramlását. A megfelelő hatás érdekében a gyakorlatokat lehetőleg naponta és hanyatt fekve végezzük.

Így tornáztasd a lábad, ha visszeres1. Próbáld azt imitálni, mintha egy ceruzát vennél fel a lábujjaiddal a földről. Szorítsd össze az ujjaidat, majd lazítsd el! Ismételd néhányszor a mozdulatot mindkét lábbal!

2. Integess a lábfejeddel! Pont úgy, mintha a kezeddel tennéd. Csináld fél percig!

3.
Húzd a feneked felé a talpaidat, majd nyomd ki a medencédet, ismételd ötször!

4.
Húzd fel az egyik lábadat, ameddig csak bírod, majd helyezd vissza, és ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is!

5.
Az egyik lábadat nyújtsd ki, majd a másikkal kezdj biciklizni, 15 másodperc után cserélj lábat!

6. Nyújtsd ki a lábad, szorítsd spiccbe a lábfejed, és emeld fel először a bal lábadat, majd a jobbat, egymás után 10-szer. Nem kell 5 centinél magasabbra. Ha végeztél, cserélj!

Miután végeztél, ne felejts el nyújtani! Állj fel, majd szorítsd először a jobb, majd a bal lábadat a fenekedhez, próbáld úgy tartani legalább fél percig!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top