Egészség

Győzd le a visszereket sporttal!

A visszerek kialakulásához hozzájárul a mozgásszegény életmód. Adunk néhány tippet: mit lehet, és mit kerülj!

A mozgás fokozza a vér áramlását az erekben, ráadásul segít abban is, hogy ne alakuljon ki a súlyfelesleg.

Győzd le a visszereket sporttalElőnyösek:

  • Kerékpározás: családi programként is űzhető, jó időben a kirándulások része lehet. Megdolgoztatja a vádli és comb izmait, segít a visszerek visszaszorításában.
  • Futás: Eredményesen formálja az alakot és minden izmot jól átmozgat. Figyeljünk a megfelelő cipő kiválasztására!
  • Úszás: A hideg víz szűkíti az ereket, az úszás pedig minden izmot átmozgat, miközben nem terheljük a gerincünket sem. Heti három alkalommal egy órányi úszás minden szempontból egészséges.
  • Vízi gimnasztika: Lehet, hogy csak legyintünk rá, mondván az idősebbek sportja, de nagyon hatékony. Ráadásul az izzadást is kipipálhatjuk és készüljünk az első alkalom után az izomlázra.
  • Gyaloglás: A legegyszerűbben kivitelezhető mozgásforma: elég ha egy megállónyit sétálunk minden nap hazafelé vagy munkába menet, nem használjuk a liftet, vagy levisszük a kutyát sétálni.

Amit kerülj:

Győzd le a visszereket sporttal Napi öt perccel megelőzhető

A meleg nem tesz jót a visszereknek. Kerüljük a szaunát, a meleg vizes medencéket (termálfürdő) és minden olyan mozgásformát, ami az átlagosnál melegebb helyen történik. A nagy súllyal történő cipekedés is kerülendő, mint ahogy a huzamosabb ideig egy helyben történő állás és ülés is. Ne lógasd a lábad és ne tedd keresztbe! Ne hordj szűk ruhákat! Bármilyen mozgást is választasz, fontos a megfelelő cipő kiválasztása!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top