Szép kertek

Tökéletes kert nyáron is? Segítünk!

Mindig is irigykedtél a brit kastélyok és golfpályák tökéletes, mélyzöld gyepszőnyegeire? Szeretnéd, ha a barátaid minden alkalommal megcsodálnák a kertedet a nyári grillpartikon? A GARDENA és a MOL most neked is segíthet!
Tökéletes kert nyáron is? Segítünk!

Először is szükséged lesz a megfelelő kerti szerszámokra. Ehhez kapóra jöhet a MOL akciója, ahol most a tankolás után matricákat kapsz, ezzel pedig GARDENA kerti szerszámokat vásárolhatsz meg, akár fél áron.

Kezdjük a metszéssel! Ha a kertünkben van levendula, fontos, hogy elvirágzása után a hajtásokat körülbelül harmadával visszavágjuk. Ezzel megelőzhetjük, hogy a levendula túl sok energiát fektessen a magok nevelésébe. Ha visszametsszük, azt a levendula a következő évben erős virágzással fogja meghálálni. Ugyanígy fontos az elhalt virágok eltávolítása is, és nem csak esztétikai okból, de az új virághajtások serkentése miatt is, ugyanis a növények mindig a friss hajtásokra összpontosítják az energiájukat, az elhervadt virágok pedig még gombásodás vagy kártevők táptalajává is válhatnak. A GARDENA Rózsametsző olló, Comfort metszőolló és Classic vágóüllős metszőolló ideális eszközök lehetnek ezeknél a munkáknál.

Tökéletes kert nyáron is? Segítünk!

Vetni és ültetni általában nem nyáron szoktunk, de ha vannak üres területek a konyhakertedben, néhány növényt már augusztus környékén nyugodtan újravethetsz. Ilyenek a retek, a saláta, a rukkola, a fejes saláta, a téli hagyma és a spenót is. A GARDENA Combi system kiskapával szép vetőbarázdákat húzhatunk, és később a gyomlálásnál is a segítségünkre lehet.

Tökéletes kert nyáron is? Segítünk!

Nagy hőség és szárazság idején oda kell figyelnünk a helyes öntözésre is. A legtöbb növény leginkább a nedvességre (és annak hiányára) érzékeny, de ha hagyjuk enyhén kiszáradni a földet öntözés előtt, az segítheti a gyökerek növekedését. Öntözni inkább ritkábban, de alaposan érdemes: a virágágyásokat elég heti egyszer vagy kétszer locsolni, sok vízzel. A forró talajról gyorsan elpárolog a víz, ezért érdemes késő este vagy kora hajnalban nekilátni a munkának, ilyenkor a növények hatékonyabban tudják megszívni magukat. Fontos az is, hogy a leveleket szárazon tartsuk, ha ugyanis éjjel lesznek nedvesek, az betegségekhez vezethet, nappal pedig a vízcseppek gyűjtőlencsehatása miatt égési foltok keletkezhetnek rajtuk. A MOL-nál most minden, a hatékony locsoláshoz szükséges GARDENA eszközt kedvezményes áron szerezhetsz be, a Classic öntözőkészlettől kezdve a 10 méteres Flex tömlőn át a Mambo köresőztetőig. Sőt, hazaviheted a GARDENA Select Control öntözőkomputert is, ami elvégzi helyetted a munkát, ha esetleg nyaralni mész, vagy nincs kedved csak az öntözés miatt hajnalban fölkelni.

Tökéletes kert nyáron is? Segítünk!

Nincs is más hátra, irány a MOL, aztán irány a kert!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top