nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szembejött
Jus­tin Bi­eber kon­cer­tet akart vérbe bo­rí­tani egy 17 éves fiú

Jus­tin Bi­eber kon­cer­tet akart vérbe bo­rí­tani egy 17 éves fiú

Bíróság elé állítanak az Egyesül Királyságban egy 17 éves fiút, aki gázolásos merényletet tervezett elkövetni Justin Bieber rajongói ellen, az énekes cardiffi koncertjén.
NLCafé
f Ajánlom

Terrortámadás tervezésével vádolnak egy 17 éves brit fiút, aki a gyanú szerint autóval akart a Justin Bieber cardiffi koncertjére várakozó tömegbe hajtani. A brit terrorelhárítók egy kést és egy kalapácsot találtak nála, amivel szerintük a fiú arra készült, hogy eltérítsen egy járművet, és azzal magányos farkasként támadjon Cardiffban.

Június 30-án 40 ezren nézték meg Justin Bieber cardiffi koncertjét, ellenük tervezett támadást a középosztálybeli, fehér, keresztény családból származó fiú. A rendőrség szerint némi bizonyíték utal arra, hogy iszlamista indíttatású támadásról lenne szó.

A rendőrség vezetői úgy vélik, a legnagyobb veszélyt a legutóbbi londoni támadás elkövetőjéhez hasonló, magányos farkasok jelentik, akiket inspirál az Iszlám Állam. Mivel nem kell vegyi anyagokat vagy fegyvereket vásárolniuk és nem kell kapcsolatban lenniük senkivel, így nehezen felismerhetők.

A terrordámadásra készülő fiú a rendőrség szerint alig egy hét alatt radikalizálódott.

Megosztás Facebookon