Szembejött

Jus­tin Bi­eber kon­cer­tet akart vérbe bo­rí­tani egy 17 éves fiú

Bíróság elé állítanak az Egyesül Királyságban egy 17 éves fiút, aki gázolásos merényletet tervezett elkövetni Justin Bieber rajongói ellen, az énekes cardiffi koncertjén.

Terrortámadás tervezésével vádolnak egy 17 éves brit fiút, aki a gyanú szerint autóval akart a Justin Bieber cardiffi koncertjére várakozó tömegbe hajtani. A brit terrorelhárítók egy kést és egy kalapácsot találtak nála, amivel szerintük a fiú arra készült, hogy eltérítsen egy járművet, és azzal magányos farkasként támadjon Cardiffban.

Június 30-án 40 ezren nézték meg Justin Bieber cardiffi koncertjét, ellenük tervezett támadást a középosztálybeli, fehér, keresztény családból származó fiú. A rendőrség szerint némi bizonyíték utal arra, hogy iszlamista indíttatású támadásról lenne szó.

A rendőrség vezetői úgy vélik, a legnagyobb veszélyt a legutóbbi londoni támadás elkövetőjéhez hasonló, magányos farkasok jelentik, akiket inspirál az Iszlám Állam. Mivel nem kell vegyi anyagokat vagy fegyvereket vásárolniuk és nem kell kapcsolatban lenniük senkivel, így nehezen felismerhetők.

A terrordámadásra készülő fiú a rendőrség szerint alig egy hét alatt radikalizálódott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top