Szembejött

Nálunk is kapható ürülékkel szennyezett kávé?

Pár hete nagy pánikot okozott az a felmérés Nagy-Britanniában, amely fekáliát mutatott ki a nagy kávézóláncok termékeiben. Most kiderül, hogy Magyarországon is félni kell-e a jegeskávé-rajongóknak a fekáliás kávétól.

Olyan baktériumokat találtak több kávézólánc kávéiban, amelyeket az emberi fekáliával lehet összefüggésbe hozni. A hír megrendítette a briteket, az érintett üzletláncok – a Starbucks, a Costa Coffee és a Caffe Nero – átfogó vizsgálatot ígértek. A Ripost annak igyekezett utána járni, vajon a magyarországi üzletekben is előfordulhat-e hasonló szennyezés.

“Az italok készítéséhez használt szűrt víz és a belőle helyben készített jég alapanyagaként a hálózati ivóvizet használják. Ezen okok miatt a szennyezett brit jég semmilyen körülmények között nem kerülhetett Magyarországra” – írta a Starbucks a Ripostnak. Hozzátették: a hazai kávézókban szigorú szabályokat követnek, a víz minőségét pedig külső laboratóriummal is ellenőriztetik.  

A Costa Coffee hazai divíziója szerint a fertőzés a jégkanalak fogantyújáról származhatott, amelyet a dolgozók benne felejtettek a jeges vödrökben.

“Itthon a jeget jéggépeken készítjük a kávézókban. Szállítunk még esetenként jeget kívülről, de az egyetlen és jól ismert hazai jégszállító és mi is kifogástalan budapesti vizet használunk” – közölte a Costa Coffee Hungary marketingmenedzsere a Riposttal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top