Szabadidő
Szponzorált tartalom

Női egészség: ezt teheted magadért

Sokan azt gondolják, hogy a káros dolgok elhagyása egyenes út az egészség felé. De ez még csak az első lépés, az úton több feladat vár. Elmondjuk, mire érdemes figyelnie azoknak, akik tenni akarnak magukért.

Az egészség az egyik legfontosabb dolog a világon. Azok a szerencsések, akiket már gyerekkorukban megtanítottak arra, hogy figyeljenek a testükre és a lelkükre, megkapták a megfelelő alapokat. A legtöbben viszont segítségre, tanácsokra szorulnak. A testi egészség megőrzésében a mozgásnak, a megfelelő étkezésnek és a szűréseknek van fontos szerepe, de a szellemi töltekezés és a lelki egyensúly megtalálása is legalább annyira fontos feladat.

Meghatározó tényező, ami hozzájárul az egészségünkhöz, az a mozgás. Ha sportolunk, nem a profizmus a lényeg, hanem az elszántság és a kitartás. Mindenkinek meg kell találnia a megfelelő mozgásformát, lehet az akár gyaloglás, úszás vagy futás. Vannak eszközök, amik hozzásegítenek az egészséges életmódhoz: egy okosóra például segít ütemezni a napodat és elemzi hogyan teljesítettél, nagyon jó barátod lehet a rohanó hétköznapok során, hiszen a tested és az általános kondíciód figyelésével a kiegyensúlyozottabb, egészségesebb, teljesebb élet felé terel, továbbá hasznos okos funkcióval hatékonyabbá teheti a napodat.

A mozgás figyelése mellett a menstruációs ciklusnak is több figyelmet kell szentelni. Fejfájás, pattanás, mellfeszülés – az okosórával és a hozzá tartozó applikációval rögzíthető, mikor milyen tüneteket észlelünk magunkon, ha pedig ezt rendszeresen megtesszük, jobban látjuk majd az összefüggéseket. Arról nem beszélve, hogy az okosóra emlékeztet a menstruáció esedékességére, így nem érhetnek meglepetések. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott élethez. Bár mindenkinek más az alvásigénye, a szakértők szerint a napi 6 óra alvás a minimum, amit meg kellene adnunk a testünknek. Az okosórát éjszaka is viselve alvásunkat is monitorozhatjuk, amiből kiderül, mennyire alszunk mélyen, hányszor ébredünk fel.

A másik meghatározó tényező az étkezés: Az étkezés kapcsán a megfelelő tápanyagok bevitelére érdemes hangsúlyt fektetni és a káros, felesleges anyagok kerülésére. A sok zöldség, gyümölcs fogyasztása hozzásegíthet a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz, az alkoholt, a sok kávét és a zsíros, túlfűszerezett ételeket pedig ideje tiltólistára tenni. De nemcsak az ételek minősége, hanem a fogyasztási szokások is fontosak: a szakértők azt mondják, hogy napjában többször, kis mennyiséget kell enni, az ötszöri étkezést javasolják általában.

okosóra fitnesz

A lelki egészség alapja pedig a stressz csökkentése. Ugyan mindenki keveredhet nehéz élethelyzetbe, az már egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük azt. Relaxációval, meditációval, egy jó beszélgetéssel könnyíthetünk a lelkünkön. Ha segítségre van szükségünk a kikapcsoláshoz, akár az okosóra is a segítségünkre lehet. Ha megcsinálunk az óra segítségével egy-egy, néhány perces irányított légzőgyakorlatot, máris tettünk a lelki egészségünk érdekében egy lépést. A lényeg, hogy ne hanyagoljuk el az igényeinket, mert ahogyan a testünket, úgy a lelkünket is táplálnunk kell. Az „énidőről” sem szabad elfelejtkezni: egy jó kávét a kedvenc zenéddel, néhány oldalt az éppen olvasott könyvből, vagy egy epizódot kedvenc sorozatodból bármikor megérdemelsz.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top