Szabadidő

Mini Fesztivál – Várkert Bazár (x)

2017. október 9., 10., 12., 15.

Itt az ideje, hogy felfedezd a  CAFe Budapest fantasztikus programjainak a sorában a jubileumát ünneplő kortárs zenei hangversenysorozatot.

Idén éppen harminc éve, hogy két kiváló kortárs magyar zeneszerző, Durkó Zsolt  és Bozay Attila kezdeményezésére megalakult a Magyar Zeneművészeti Társaság, azzal a céllal, hogy szembeszálljon a közízlés romlásával, valamint a magyar zeneszerzőket bemutassa a hazai és nemzetközi közönségnek. A társaság 1989-ben indította útjára a Mini Fesztivált, amely az évek során Magyarország egyik legjelentősebb kortárs zenei fórumává vált. A rendezvénysorozat művészeti vezetője Fekete Gyula zeneszerző számára ma is magától értetődő cél, hogy minél nagyobb merítésben jelenjenek meg a szerzők a négynapos fesztiválon.  Az egyik rendezőelv az, hogy minden stílus, korszak és életkor képviselője lehetőséget kapjon, a közönség pedig pontos áttekintést nyerjen a magyar kortárs zene világáról.  A nyitónapon az alapító atyák előtt tisztelegnek: Durkó Zsolt és Bozay Attila művei szólalnak meg. 2017-ben sem marad adós a fesztivál kortárs szerzők ős-, valamint magyarországi bemutatóival. A legifjabb generáció, a Kodály Zoltán alkotói ösztöndíjasok a legkiválóbb idősebb szerzők művei mellett mutathatják be darabjaikat. Így kerül Lustyik Ákos, Horváth Bálint, Alpár Balázs, és Nina Perovic kompozíciója  Huszár Lajos, Eötvös Péter, Sugár Miklós, Fekete Gyula, és Horváth Márton Levente alkotásai mellé.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál minden évben kiemelt figyelmet szentel egy-egy ország kultúrájának. Idén az izraeli művészet és kultúra áll a fókuszban. Ennek megfelelően az egyik legnevesebb izraeli zeneszerző, Yinam Leef műveiből válogat majd a CAFe Budapesthez kapcsolódó újzenei eseménysorozat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top