Szabadidő

A legmenőbb macskabarát lakások

A következő gazdik nagyon szeretik doromboló kedvencüket, mert képesek voltak úgy átalakítani (vagy átalakíttatni) a lakásukat, hogy az a macskájuk minden igényét kielégítse. Ezek a lakások egytől egyig fantasztikus és kreatív hidakkal, játékokkal és cicabarát helyekkel vannak ellátva. Ha szeretnél te is hasonlót, akkor érdemes inspirálódnod a következő képekből.

Aki cicát szeretne magához venni, annak tudnia kell: a lakásának sok mindennek kell megfelelnie, hogy a cica biztonságban érezze magát és ne unatkozzon otthon, amíg a gazdi dolgozik. Ezekről már írtunk, de most arról is szeretnék szót ejteni, hogy milyen menő cicabarát lakásokat készítettek el mások a kedvenceiknek. 

Ha neked is van otthon cicád, akkor egy-két ötletet elleshetsz ezekből a macskabarát lakástulajdonosoktól, akik tényleg nem ismernek lehetetlent, és nem bánták meg, hogy az egész lakásukat igazi cicajátszótérré tették. 

A japán cicabarát lakás

Íme a japán csodaház, amit a Fauna + DESIGN tervezőcsoport alkotott meg egy olyan gazdi számára, akinek mindene a cicája. A tervezőcsapat a gazdik által gyűjtött információk felhasználásával tervezte meg a házat, ami mind az emberek, mind a macskák számára tökéletes. 

Az emberek számára kialakított lépcsők mellett a macskáknak külön kis lépcsők futnak körbe a fal mentén, így ők is követhetik a saját útvonalukon a gazdit. Sőt! A magasan fekvő fürdőszobai ablakhoz is fel tudnak jutni a cicák, hogy megszemléljék, mi történik kint a világban. A fürdőszobában található a macskavécé, amit ízlésesen egy szekrénybe rejtettek, így a szagok is rejtve maradnak. 

A legmenőbb macskabarát lakások
fotók: housepanter
A legmenőbb macskabarát lakások

A földszinti mosdóba is jutott külön cicavécé, ahol a gazdi kedvence elszeparáltan végezheti el a dolgát. A lépcső alatti üres térben macskaodúkat alakítottak ki a tervezők, hogy a cicák zavartalanul aludhassanak. 

A legmenőbb macskabarát lakások

A macskák nagyon szeretnek szaladgálni, ráadásul nagyon ügyesek a magasban is, így a lakás gerendáit úgy alakították ki, hogy kis lépcsőkkel a cicák megközelíthessék, és végig szaladhassanak rajtuk kedvük szerint. Ha cicák lennénk imádnánk ebben a lakásban élni! 

Német tervezés, amit imádnak a cicák

A Goldtatze német cég különleges macskaberendezéseket tervez már egy ideje. Az ötletet az egyik alapítótag Stefan Hoffman tervező macskája adta. A férfi Mowgli nevű macskáját szerette volna meglepni, így megtervezte a saját lakásba a cicabarát berendezést, ami annyira jól sikerült, hogy azóta ebből élnek. 

A legmenőbb macskabarát lakások
A legmenőbb macskabarát lakások
fotók: flavorwire

A színes macskabirodalom

Bob Walker imádja cicáit, és szereti a neon színt is. A férfi egy nagyon hosszú lebegő alvóboxokkal felszerelt és spirális lépcsőkkel ellátott szobát tervezett a szőrös barátainak. A cicák imádják a színes járdákat, amikkel egyik szobából a másikba mehetnek anélkül, hogy lejönnének a magasból. 

A legmenőbb macskabarát lakások
A legmenőbb macskabarát lakások
fotók: flavorwire

A macskabarát apartman

A legmenőbb macskabarát lakások
A legmenőbb macskabarát lakások
fotók: flavorwire

A Plienciemsben (Lettország) található üdülőhelyet az ARHIS cég tervezte, és kifejezetten macskás gazdiknak lett kialakítva egy csodálatos, osztott futófelülető macskalépcsővel. A lépcsőn a gazdi és a cica egyszerre mehet fel az emeletre, ahol a hálószobák találhatóak. Szinte halljuk az apró mancsok dobogását ezen a lépcsőn. Ugye milyen szép? 

Ez ám a cicabarát lépcső!

És ha már lépcsők, akkor muszáj megemlítenünk a japán építész, Keiji Hirose terveit is. Az építész hármas rétegű lépcsőt tervezett, ami egyszerre olyan cicajátszótér is, ami biztonságos, és megvédi a cicákat a sérülésektől. A lépcsők fokai között a  cicák tudnak aludni, játszani és persze fel és le menni. 

A legmenőbb macskabarát lakások
fotó: flavorwire

Megmentett cicák játszótere

Ez az állatbarát gazdi tizenöt cicát mentett már meg különböző állatmenhelyekről vagy az utcáról. A férfi, ahogy gyarapodtak az állatai úgy alakította ki a lakását, hogy a cicái otthon érezzék magukat benne.

A férfi a videóban megmutatja a különleges otthont, ahol a cicáknak saját fürdőszobájuk van, és egy beépített medencében koi pontyokat is nézhetnek. A lakásban keresztül-kasul futnak lépcsők és hidak, amin a cicák egyik szobából a másikba közlekedhetnek. A 15 cicának több mint 22 macskavécé áll a rendelkezésére, de a gazdi arra is figyelt, hogy szellőberendezés biztosítsa folyamatosan a friss levegőt a szobákban. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top