Szabadidő

Kovács Kati a Pesti Vigadóban (X)

Ilyen, azonnal felismerhető, egyéni hangot még nem hallottak a Pesti Vigadó történelmi falai, pedig világhíres előadók fordultak meg a házban. Nemcsak Lisztet vagy Brahmsot említhetjük, debütált az első zenés filmek dívája, Eggerth Márta. Szólt a díszteremben Johann Strauss és Astor Piazzolla muzsikája is. A Budapesti Tavaszi Fesztiválon, április 11-én Kovács Kati lép pódiumra.


A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas előadóművész, színésznő, dalszövegíró, minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője szimfonikus kísérettel ad élő koncertet. Kovács Kati az 1965-ös Ki mit tud? óta, tehát több mint 50 éve megkerülhetetlen tagja a hazai könnyűzenei életnek. Egyedülálló énekhangjának a műfaji korlátok soha nem szabnak határt; otthonosan mozog a rock, dzsessz, beat, funk, blues, soul, rock and roll, hard rock, spirituale, rockopera, tánczene, operett vagy akár az opera világában. A Vigadóbeli koncert e gazdag, páratlan életmű sokszínű világába kalauzolja a hallgatóságot.

A hazai elismerések, díjak mellett a világ öt kontinensén ért el sikereket. Dalai a magyar mellett öt nyelven 11 országban, 80 kiadásban jelentek meg. Angliában és Németországban az év énekese volt, Írországban fesztivál győztes a Nálad lenni újra jó lenne című slágerrel; három alkalommal is komoly helyezést szerzett táncdalfesztiválon: 1966-ban a Nem leszek a játékszered, 1972-ben az Add már uram az esőt dalokkal ért el első helyezést, 1981-ben az Újra otthon című dal előadói díjat hozott számára.

Dolgozott az Illéssel, a Metróval, az Omegával; az LGT és a V’Moto-Rock lemezeket írt neki, unikum pályáján a Szörényí Levente–Adamis Anna szerzőpáros által írt Életem lemeze 1978-ból. Több mint 500 dal kötődik hozzá. Stúdió albumai közül nyolc még nem érhető el CD-n, ezeket az MTVA 2018-ban megjelenteti, csakúgy, mint a rádió archívumában fellelhető eddig kiadatlan felvételeket.

További információ a Budapesti Tavaszi Fesztivál weboldalán.

Az esemény támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top