Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

José Carreras nagyszabású gálakoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában!

1990-ben három hihetetlenül tehetséges tenor, José Carreras, Plácido Domingo és Luciano Pavarotti újragondolta és megreformálta a komolyzenei koncert fogalmát. Az ötletgazda José Carreras volt. A Három Tenor igazi legendává vált.

2018. december 19. 19:30

A katalán csodatenor tavaly elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. José Carreras többször fellépett már Budapesten, idén decemberben exkluzív gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak. Kétségkívül ő a világ egyik leghíresebb, legkiválóbb tenorja.

Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni, az egész élete a zene. Ő „a halk hangok sztárja”, minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsósorban a Három Tenor egyike. Szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek, hangszíne a nagy Carusóéra emlékeztet.


Annak ellenére, hogy imád különböző zenei stílusok között kirándulni, igazi nagy szerelme az opera. Zenei fúziók tanúi lehetünk decemberben is, ahol magyar világsztárok csatlakoznak a produkcióhoz.

Pasztircsák Polina szopránénekesnő, aki világszerte óriási népszerűségnek örvend, csodálatos hangjával színesíti azt előadást. Énekesi teljesítményét először 2004-ben, az Országos Simándy József Énekversenyen első és különdíjjal értékelték. 2009-ben már nemzetközi elismerést kapott a 64. Genfi Énekversenyen, ahol az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, a „Cercle du Grand Théâtre de Genève” különdíját, valamint a „Coup de Coeur Breguet” szponzori díját, aminek köszönhetően 2010-ben megjelent első portrélemeze.

A zenei kíséretről a MÁV Szimfonikus Zenekar gondoskodik Ács János vezénylésével. Ács János karmester szintén világhírű művész, 1979-ben debütált Genovában. Első amerikai fellépésére 1987-ben Denverben, a Colorado Operában került sor, ahol később hét éven át vezényelt. Gyakran dolgozik Róma, Firenze és Velence operatársulataival. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű található. 
 A Három Tenor karnagyaként is ismerik.

Idén különösen emelkedett hangulatban készülődhetünk a karácsonyi ünnepekre.
Kellemes, bensőséges és csodálatos produkció várható.

Jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/jose-carreras-koncert-budapest-papp-laszlo-sportarena-487761/event.html

Címlap

top