Szabadidő
Szponzorált tartalom

Az 5 kedvenc Il Volo dalunk

2015 óta az Il Volo popera trió egyértelműen Európa kedvenceinek számítanak. Akkor az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán állva hódították meg a nézőket, 2018. december 10-én pedig a Papp László Sportarénában lépnek fel, hogy élőben is elvarázsolják a magyar közönséget.

A crossover műfaj három királya

Népszerű operák könnyűzenei elemekkel kombinálva – elképzelhetetlennek hangzik? Pedig nem az! Olyannyira nem, hogy az Il Volo formáció tagjai a crossover, azaz a zenei műfajokat „keresztező”, többféle műfajt, stílust ötvözők legkiemelkedőbb alakjaivá váltak az utóbbi években. Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) 2009-ben találkoztak egy televíziós tehetségkutatóban egymás ellenfeleiként. A döntőt akkor Gianluca nyerte, ám a show ötletgazdája már akkor arról álmodozott, hogy a legendás Három Tenor mintájára triót alapít. Így jött a képbe Piero és Ignazio. A három srác, még nem voltak 18 éves,  amikor a tehetségkutató negyedik adásában már együtt énekeltek. Produkciójukra felfigyelt egy amerikai producer, akivel le is szerződtek, 2010-ben pedig már Il Volo (magyarul: a repülés) néven kezdtek dolgozni az első stúdió albumon. Sikeres és nagy presztízsű fellépésekből nem szenvednek hiányt: énekeltek többek között a 2012-es Nobel-békedíj Koncerten Oslóban, 2013-ban felléptek a 40. Daytime Emmy-díjátadó ünnepségen. 2014-ben a Latin Billboard Zenei Díjátadón több kategóriában is nyertek, 2015-ben pedig a Sanremói Dalfesztivált nyerték meg. Olyan duett partnerekkel énekelhettek, mint Plácido Domingo, Eros Ramazzotti, Barbra Streisand vagy Anastacia.

2015-ben három nagylemez és – az előbb említetteken kívül – számos különleges fellépés után jelentkeztek az Eurovíziós Dalfesztiválra. Dalukkal harmadik helyezést értek el, de a nézők és a média kedvencei egyértelműen ők voltak. 2017-ben amerikai koncertkörúton voltak, 2018-ban pedig európát utazzák körbe, hogy dalaikkal az itteni közönséget is elbűvöljék. Bár úgy tűnhet, a decemberi koncert még messze van, az Il Volo eseményei teltházasak, így érdemes időben lecsapni a legjobb jegyekre.

Ráhangolódás gyanánt pedig megmutatjuk az öt kedvenc Il Volo dalunkat.

Grande amore

Ez volt az a dal, amellyel az Il Volo Olaszországot képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. A klipet egyébként érdemes nézni is, ugyanis tiszteletteljesen utalnak olyan filmklasszikusok képkockáira, mint a Vissza a jövőbe, a Ghost vagy a Pókember.

‘O Sole Mio

Olaszország legismertebb dala két nápolyi szerző műve. A nap és a szabadság himnusza volt az első, amelyet az Il Volo tagjai – akkor még nem ezen a néven – közösen adtak elő.

Màs Que Amor

A trió második nagylemeze spanyol nyelven is megjelent, meghódítva ezzel a kontinenst. Leginkább Mexikóban és Argentínában szerzett rajongókat, ugyanis itt aranylemez lett a Màs Que Amor. A címadó dal kihagyhatatlan erről a listáról.

Noche Sin Día

Az Il Volo ötödik stúdióalbumát vezeti be a Noche Sin Día dal, amely 2018-ban jelent meg. A három énekeshez csatlakozott a kubai reggae–duó, a Gente de Zona is. Szólunk előre: a dalt hallgatva nehéz lesz ülve maradnotok.

Santa Claus is Coming to Town

Valószínűleg a decemberi budapesti koncertről nem hiányoznak majd a klasszikus karácsonyi dalok sem. A trió egy komplett karácsonyi albumot adott ki, így lesz miből választani. Mi ezt kérnénk, ha lehet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top