Szabadidő

A 18 legkísértetiesebb hely, ahol szellemek járnak

Nézzünk szét Ausztráliában, mert ott aztán hemzsegnek az olyan helyek, ahol tényleg a hideg kirázna minket. Íme a 18 legijesztőbb, kísérteties hely, ahova egyáltalán nem szeretnénk eljutni.

1. Monte Cristo-birtok, Új-Dél-Wales, Junee

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Egy fiú élve bent égett az istállókban, egy kislányt láthatatlan erők kiszakítottak a szolgáló kezéből és ledobták a lépcsőn, 1961-ben pedig a kertészt lőtte agyon egy fiatalember, akinek a Psycho című film volt a mániája.

Miért kísérteties?: A vendégek beszámolói gyakran szólnak furcsa fényekről, természetfölötti jelenésekről, és sokan azok közül, akik éjszakára is ott maradnak, meséltek arról, hogy a ház régi tulajdonosát, Mrs. Crawley-t vélték látni.

2. Old Melbourne-i Fegyház, Melbourne, Victoria

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Ned Kellyt és 132 elítéltet akasztottak fel itt.

Miért kísérteties?: A látogatós semmiből jövő hangokról, furcsa zajokról és hideg területekről tettek jelentést.

3. Princess Színház, Melbourne, Victoria

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: 1888 márciusában Frederick Federici – eredeti nevén Frederick Baker – bariton énekelte Mefisztó szerepét Gounod operájában, a Faustban. Az opera végén Mefisztó drámaian elsüllyed a színpad alá, ami a Pokolba való visszatérést hivatott bemutatni. Miközben Federici a csapóajtón keresztül és a színpad alá süllyedt, szívrohamot kapott és meghalt, szinte azonnal. Ezután az összes szereplő egyöntetűen állította, hogy látta a színpadon a szellemét, ahogy fogadja a tapsokat.

Miért kísérteties?: Sok látogató és ott dolgozó is beszámolt arról, hogy látták Frederick szellemét, sőt megfigyeléseik szerint jó ómennek számít, ha megjelenik a színen.

4. Fremantle Arts Centre, Nyugat-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Mielőtt művészeti központtá alakították volna, elmegyógyintézet volt. A legkísértetiesebb épületnek számít ezen a területen.

Miért kísérteties?: A látogatók kényelmetlen érzésekről, érthetetlen hidegségről, a fotókon feltűnő nem létező személyekről, semmiből jövő érintésekről és ajtónyitódásokról, -csukódásokról számoltak be. Hasonlóképpen szólnak beszámolók arról is, hogy egész mondatokat hallani az épületben jól érthetően, olyanokat, mint “azok ott láncok” és “nincs hideg”.

5. Nemzeti Filmarchívum, Canberra

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Az épület 1984-ig az Ausztrál Anatómiai Intézetnek adott otthont, azóta is több helyen véltek felfedezni szanaszét heverő testrészeket.

Miért kísérteties?: Egy építési vállalkozó jelentette, hogy a falnak nyomta őt valamiféle láthatatlan erő, míg mások arról számoltak be, hogy a lépcsőforduló, ahol egykor az emberi koponyákat gyűjtötték, a paranormális tevékenységek melegágya.

6. Port Arthur, Tasmánia

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Eredetileg egy börtön volt, ahonnan állítólag lehetetlen volt megszökni, rengeteg rab halt meg itt.

Miért kísérteties?: Az elmúlt 20 évben 1800 kísértetet jelentettek onnan.

7. Az ördög medencéje, Babinda, Queensland

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: 17 ember halt meg itt 1959 óta, a legtöbben 2008 novemberében.

Miért kísérteties?: A helyi legenda szerint egy nő vetette innen le magát, miután elválasztották szerelmétől, és most ő kísért a medencében, odacsábítja a férfiakat, hogy csatlakozzanak hozzá a halálban. A jelentések szerint furcsa jelenések láthatók és sírós hangok hallhatók arrafelé.

8. Anglikán plébánia Mulgoában, Új-Dél-Wales

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Egy csínytevés annyira rosszul sült el, hogy egy ikerpár bent égett az épületben.

Miért kísérteties?: Állítólag az ikerfiúk szelleme a plébánia falain belül ragadt, és mérgesek miatta. A legenda szerint annak, aki autóval jár arra éjjel, a plébánia közelébe érve a fényszórói kialszanak és az autója elakad.

9. Boggo Road börtön, Brisbane, Queensland

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: A börtön híres a föld alatti cellájáról, amit fekete lyuknak is hívtak.

Miért kísérteties?: A kivégzett elítéltek közül sokan kísértenek a börtön falai között egy őrrel együtt. Ez utóbbi kulcsainak csörgését is gyakran hallani a folyosókon.

10. Seppeltsfield borászat, Barossa Valley, Dél-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Oscar Benno Seppelt állítólag megbolondult, miután hosszú időre bezárta magát a borászatának pincéjébe.

Miért kísérteties?: A látogatók arról számoltak be, hogy megfigyelve érzik magukat és gyakran éreznek lökdösődéseket, amikor senki sincs a közelükben. A lámpákat nem lehet felkapcsolni este hét után. Motyogások, suttogások és lövések hallatszanak, a 150 éve lezárt épületből pedig gépek hangjai szűrődnek ki. A falak vérfoltosak és nedvessé válnak minden évben, a gazda halálának évfordulóján.

11. Manly Quarantine Állomás, Sydney, Új-Dél-Wales

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Az állomás 150 évig karanténként funkcionált, halálos beteg embereket hoztak ide, spanyolnáthásokat, bubópestiseseket, himlősöket, tífuszosokat, skarlátosakat. Több mint 500 ember halt meg itt ez idő alatt, és a legenda szerint az ő lelkük sosem hagyta el az épületet.

Miért kísérteties?: Az ide látogatók hidegségről, furcsa fényekről, megmagyarázhatatlan módon paradicsom- és citromszagról és kísértetalakokról számoltak be. Sokan láttak egy fonott hajú, szőke lányt is, aki odament hozzájuk és kézen fogta őket.

12. Kalamunda Hotel, Nyugat-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Egy fiatal nőt rontottak meg itt, ekkor esett teherbe. Túlságosan szégyellte magát ahhoz, hogy beszéljen róla bárkinek, inkább megölte magát a 24-es szobában.

Miért kísérteties?: A látogatók furcsa zajokról, tárgyak eltűnéséről és egy szőke, női kísértetről számoltak be. Ugyanezt a nőt vélték látni sokan a helyi pubban is.

13. Beechworth elmegyógyintézet, Beechworth, Victoria

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Több mint 3000 páciens halt meg az elmegyógyintézetben gyakorolt kezelések során.

Miért kísérteties?: Gyerekek nevetése visszhangzik az üres falak között, és egy asszonyt is láttak, akit egy másik páciens lökött ki az ablakon, ott állt azon a helyen, ahol földet ért. Mások egy nővér kísértetéről számoltak be, aki híres volt könyörületességéről.

14. Rose and Crown Hotel, Guildford, Nyugat-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Charlie, a szekérhajtó rajtakapta a hotel egyik szobájában a feleségét egy másik férfival és féltékenységében meggyilkolta.

Miért kísérteties?: Charlie bűnbánó szelleme kísért a hotelben.

15. St. John-temető, Kapunda, Dél-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Egy fiatal, hajadon lányt adtak a St. John-templomba apácának, mert teherbe esett férj nélkül. Az ottani pap abortuszra kényszerítette.

Miért kísérteties?: A beszámolók szerint a lány a templom melletti temetőben kísért, keresi a babáját.

16. Aradale elmegyógyintézet, Ararat, Victoria

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Aradale Ausztrália legnagyobb elhagyatott elmegyógyintézete. Működésének 130 éve alatt az intézetben kísérleteztek a betegekkel, vitatott módszerekkel kezelték őket. 13 000 páciens halt meg a kezelések során.

Miért kísérteties?: Egy régi nővérkét rendszeresen látnak a látogatók, ahogy megfigyeli őket az egyik szobából. Beszámoltak még ezen kívül láthatatlan érintésekről, hirtelen, megmagyarázhatatlan fájdalmakról a látogatás során. Hidegrázások, dörömbölések gyakran tapasztalhatók.

17. Picton városa, Új-Dél-Wales

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: Pictonról, Ausztrália legkísértetiesebb városáról még dokumentumfilmet is forgattak. A leghíresebb kísértet járta helyszíne a 180 méter hosszú, elhanyagolt Redback vasúti alagút.

Miért kísérteties?: Rengeteg haláleset és öngyilkosság történt az alagútban, amikor még használatban volt, a legenda szerint az ott meghaltak szelleme kísért haláluk helyszínén. A látogatók megmagyarázhatatlan fényekről, árnyakról, levegőáramlatokról számoltak be. Szintén többször látták itt egy lány szellemét, aki felakasztotta magát az alagútban.

18. Old Adelaide börtön, Adelaide, Dél-Ausztrália

A 18 legijesztőbb hely, ahol kísértetek járnak

Története: 44 férfit és nőt akasztottak fel itt működésének 147 éve alatt.

Miért kísérteties?: A látogatók szellemeket láttak, karmolásokat, érintéseket érzékeltek. Testetlen hangokról és hidegségről is vannak beszámolók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top