Szabadidő

Hallottad már Sarah Brightmant énekelni?

Sarah Brightman olyan kortalan díva, akit a világ minden táján ismernek és szeretnek – nemcsak olimpiai nyitódala kapcsán. Szeretnéd meghallgatni élőben? Most megteheted.

 Az angol énekesnő, Sarah Brightman az 1970-es évek végén diszkólemezeivel vált népszerűvé. A ’80-as években musicalekben lépett fel, a ’90-es évektől pedig szólistaprodukcióit imádja a közönség. A világ egyik legkedveltebb szopránja ő. Először a ’80-as években járt Magyarországon, 2004-ben pedig a Papp László Budapest Sportarénában adott koncertet. 

Az énekesnő háromévesen tánc- és balettórákra járt, a klasszikus énekléssel kilencéves korában kezdett ismerkedni. A ’70-es években érezte meg a siker ízét: 1973-ban lépett először nagyszabású darabban színpadra: Viktória királynő egyik lányát, Vickit játszotta Londonban.

Sarah Brightman szólókarrierje az 1990-es években indult. Akkor találkozott későbbi menedzserével Frank Petersonnal, aki a művész barátja lett.

A világot jelentő deszkák mellett óriási megtiszteltetés érte az énekesnőt: 2008 augusztusában őt kérték fel a Pekingi Olimpia hivatalos dalának eléneklésére. A You and Me-t Liu Huannal duettben adták elő a nyitóünnepségen, ahol több mint 4 milliárd ember látta a produkciót. A szoprán az egyetlen olyan művész a földön, akit két olimpia alkalmával is felkértek hivatalos himnusz eléneklésére.

Sarah Brightman idén is Magyarországra látogat. A Royal Christmas Galán december 20-án, a Papp László Budapest Sportarénába lép színpadra a világ egyik leglátványosabb karácsonyi show-ján Mario Frangoulis, Fernando Varela Narcis és a Gregorián Énekegyüttes mellett. A nagyszabású produkció csodás élményt ígér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top