nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Filmhelyszínekre utazik, és ott készít szuper fotókat

Filmhelyszínekre utazik, és ott készít szuper fotókat

Ez a műfaj nem ismeretlen az interneten, de valószínűleg senki sem csinálja jobban, mint a német Andrea David.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A hamburgi filmrajongó esetében talán helytálló, ha azt mondjuk, nem a hobbijáról, hanem az életmódjáról van szó. Andrea David ugyanis kifejezetten azért utazik a világ különböző pontjaira, hogy ismert filmekből kivágott képkockákat fotózzon le azokon a helyszíneken, ahol az eredeti forgatás zajlott.

A nő eredetileg egyetemistaként kezdett bele a fotózásba, amikor turisztikai menedzsmentet tanult Münchenben. Diplomamunkáját arról írta, hogy a filmek világa milyen hatással van az emberek utazási szokásaira.

„Akkor kóstoltam bele ebbe a műfajba, és azóta is lelkesen járom a különböző forgatási helyszíneket” – mondta David a CNN hírcsatornának adott interjújában. „A diplomamunkám után pedig folytattam az utazgatást, mert nagyon élveztem, hogy a híres képkockákat újra lefotózom, így összekeverve a valóságot és a fantáziát egyetlen képben.”

Eleinte csak azért vitte magával a fotókat, hogy könnyebben beazonosíthassa a helyszíneket. Az elkészült fotókat pedig Filmtourismus című blogján, valamint a több mint 82 ezer követővel büszkélkedő Instagram-oldalán publikálja.

A szakértő szerint a forgatási helyszínekre akár évtizedekkel a filmek bemutatását követően is özönlenek a turisták. A legújabb tévés trendeknek köszönhetően pedig ma már a nagyobb népszerűségnek örvendő sorozatok rajongói is hódolnak ennek a hobbinak. David rámutatott, hogy a Trónok harca bemutatását követően jelentősen megnőtt a turistaforgalom Észak-Írországban, Izlandon és Horvátországban, ahol a sorozat egyes epizódjait vagy jeleneteit felvették.

A blogger következő célpontjaiként Tunéziát és Új-Zélandot szemelte ki. Előbbi helyszínen a Csillagok háborúja jeleneteit forgatták, míg Új-Zélandon a Gyűrűk ura-sorozat helyszínét, Középföldét hozták létre a filmesek.

Megosztás Facebookon