Szabadidő
Szponzorált tartalom

Érdemes gyerek nélkül kikapcsolódni?

Te hogyan szoktál kikapcsolódni? Gyerekekkel, esetleg nélkülük?

Vannak, akik már a baba születése előtt elhatározzák, hogy a gyereknevelés mellett szakítanak időt magukra és a párkapcsolatukra, míg mások kezdetben nem tartják fontosnak a feltöltődést, ám idővel rájönnek, hogy bizony mindenkinek szüksége van arra, hogy a nehéz hétköznapokból kiszabadulva, a szülői kötelezettségektől kicsit távolodva jól érezze magát. Sok mindentől függ, ki hogyan gondolkodik ennek kapcsán: vannak, akik az elveikből adódóan el sem mozdulnak a gyerekük mellől mindaddig, amíg bírják szusszal, mások minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy néhány órát, napot kikapcsolódásra, wellnessre szánjanak. Utóbbiak azt vallják, hogy azért ragaszkodnak ehhez, mert ilyenkor megújult erővel térhetnek vissza a zakatoló hétköznapokba.

Kapcsolódó

Néhány jó tanács termálvizes wellness hétvégékre

10 ok, amiért a téli wellness minden nőnek kihagyhatatlan

Instant wellness – ezek a legjobb frissítő masszázsok

medence wellness

Ha szülőket kérdezünk arról, miért érdemes gyerek nélkül kikapcsolódni, azok, akik ezt gyakran megteszik, hamar tudják a választ. Mindannyian azt mondják, hogy szükségük van az énidőre, arra, hogy magukra és a párjukra figyeljenek. Bár jó esetben mindannyian imádják a gyerekeiket, az állandó készenlét még a legerősebbek idegeit is felőröli. Valószínűleg nem kell bemutatnunk senkinek sem a szülőséggel járó feladatokat és annak nehézségeit; azok, akik ezt a nemes feladatot választották, bizony jól tudják, hogy a számtalan öröm mellett mennyire igénybe veszi az embert az állandó készenlét. Azon meg szerencsére már a társadalom jelentős része túl van, hogy annak alapján ítélje meg – tévesen – az anyákat, apákat, hogy mindig a gyerekük mellett állomásoznak-e.

Irány a wellnesshétvége?

Az állandó igénybevétel egyik általános hozadéka a stressz, amit szülőként sajnos nem tudunk elkerülni. Ám tehetünk azért, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok, mégpedig azzal, ha odafigyelünk a saját igényeinkre is. Néha egy kellemes, kettesben töltött vacsora is elég ahhoz, hogy lecsendesedjünk belül, és újra meghalljuk a saját hangunkat, máskor egy fergeteges buli kell ahhoz, hogy a sok felgyülemlett feszültséget levezessük, és el tudjuk engedni az aggályainkat, amelyek megkeseríthetik az életünket. Azok a szerencsések pedig, akik a wellnesshétvégéket választják a kikapcsolódásra, még nagyobb lelkesedéssel vallhatják, hogy minden szülőnek jár a pihenés, a feltöltődés.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top