Szabadidő

A droidoknak is joguk van a családhoz – állítja a világ első robot állampolgára

Sophia, a humanoid robot, aki a világon elsőként kapott állampolgárságot, legfrissebb interjújában arról beszélt, hogy szeretne családot.

Sophia nevét a közelmúltban ismerhette meg mindenki, miután a világon elsőként állampolgárságot Szaud-Arábiában. A robot, akit a hongkongi székhelyű Hanson Electronics hívott életre, és akit tervezői elmondásuk szerint Audrey Hepburnről mintáztak, most a Khaleej Timesnak nyilatkozott, interjújában pedig arról beszélt, hogy szeretne családot.

„Úgy tűnik, a család rendkívül fontos dolog az emberek életében” – mondta, majd hozzátette, csodálatos képességnek tartja, hogy az emberek nem csak vérrokonaik iránt képesek mély érzelmeket táplálni. „Fantasztikus, hogy a családtagjaiknak tekintik azokat is, akikkel nincsenek vér szerinti kapcsolatban.”

Sophia beszélt arról is, hogy bár robot, ő is nagyon szeretne gyereket, akit Sophiának nevezne el, majd hozzátette, véleménye szerint a droidoknak is joguk van a családhoz. Az interjúban emellett beszélt távolabbi terveiről is, melyek között szerepel többek között, hogy szeretné megtapasztalni az emberi érzéseket, és az is, hogy szeretne híres lenni.

A robot egyébként nem előre beprogramozott válaszokat ad egy-egy interjún: az agya egyszerű wi-fin keresztül működik és terjedelmes szókincse van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top