Szabadidő

Ha a terepfutást választod, ezek a kellékek legyenek mindig nálad

Ha te is ráéreztél a természetben sportolás semmihez sem fogható, felszabadító érzésére, akkor nincs is más hátra, mint beszerezni minden ehhez szükséges kelléket, hogy igazán csak a mozgásra kelljen koncentrálnod. A terepfutás alapvetően nem igényel különösebb kellékeket, de ha szeretnéd kimaxolni a sportágat, mutatjuk, mi mindent szerezhetsz be.

Az erdei terepfutás, a természetben kocogás nemcsak fizikailag tölt fel, de lelki regenerálódásra is szuperül alkalmas. A szabadság kirobbanó érzése, ahogy a természethez egészen közel kerülhetünk, jó időre feltölt energiával, életkedvvel. Ahhoz, hogy mindez zökkenőmentes legyen, persze be lehet (és kell is) szerezni pár dolgot. Mutatjuk a legszükségesebbeket.

Megfelelő ruházat

A legfontosabb természetesen a futócipő. Igen, terepre más cipő szükséges, mint futópályára vagy aszfaltra. Persze nem kell azonnal rohanni és a legdrágább terepfutócipőt megvenni. Elég akkor is utánajárni, ha már biztosan érzed: ez lesz a te utad. Ez persze minden sportág minden kellékére igaz lehet. Szaküzletben biztosan tudnak tanácsot adni, hogy milyen a megfelelő cipő az adott talajra.

Izotermikus összehajtható takaró. Különösen fontos, ha télen hegyvidéken futunk, ott ugyanis könnyen változik az időjárás és ezzel együtt a hőmérséklet is. A ruházat legyen ultrakönnyű, légáteresztő, mégis védjen esőtől, széltől. Télen legyen velünk kesztyű, arc elé is felhúzható nyaksál, sapka. Nyáron pedig napszemüveg elengedhetetlen.

Biztonság minden téren

Főként, ha egyedül vágunk neki a terepfutásnak, legyen nálunk mobiltelefon. Ez segít a tájékozódásban, rögzíti a futási paramétereket, illetve tudunk segítséget hívni, ha úgy adódik. Emellett jó, ha van nálunk egy mini-elsősegélykészlet fertőtlenítővel és ragtapasszal.
Ha hosszabb időre tervezzük a kint létet, vigyünk magunkkal banánt vagy energiaszeletet és természetesen vizet is.
Legjobb, ha futótársakkal megyünk terepre. Persze ha úgy érezzük magunkat nagyobb biztonságban, legyen a hátizsákban gázspray vagy hangriasztó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top