Szabadidő

Az állatkölykök is kaptak ajándékot gyereknapra a Nyíregyházi Állatparkban

Kókusz, a játékos fehér oroszlán, a sörényeshangyász-kölyök és az állatpark gyűrűsfarkú makiikrei is kaptak meglepetést gyereknapra.

A gyerekek mellett Kókusz, a játékos fehér oroszlán, a társa, Elza, a barna medve és a sörényeshangyász-kölyök, de még az állatpark gyűrűsfarkú makiikrei is meglepetést kaptak gyereknapon a Nyíregyházi Állatparkban. Az állatkerti állatoknak ugyanis nemcsak megfelelő elhelyezésre, takarmányozásra és rendszeres gondozásra van szükségük, hanem programokra, elfoglaltságokra is. 

gyereknap állatkert nyíregyházi állatpark

Kép forrása: Nyíregyházi Állatpark

A természetben a vadállatok az egész napra találnak elfoglaltságot maguknak: táplálék után kutatnak, párt keresnek, vagy épp az ellenségeik elől menekülnek. Mivel az állatkertek és -parkok lakóinak ez nem feladata, sok szabadidejük marad, amit játékkal töltenek ki. A speciális játékokat, amiket a kölykök most gyereknapra kaptak az E-ON jóvoltából, az állatpark szakemberei és az energiavállalat munkatársai közösen választották ki. 

Az úgynevezett környezetgazdagításnak éppen az a célja, hogy programot adjanak az itt lakóknak. Ennek több haszna is van: az állatok nem unatkoznak, gyakorolják a természetes magatartásformát, ráadásul a nagyközönség is aktív élőlényekkel találkozhat” – mondta Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.

 

gyereknap állatkert nyíregyházi állatpark

Kép forrása: Nyíregyházi Állatpark

Május utolsó vasárnapján az állatparkba látogató gyerekek egy szórakoztató kincskereséssel járulhattak hozzá a kölyökállatok új játékaihoz: a különböző méretű, speciális, állatoknak gyártott labdákhoz és játékos etetőkhöz. „Az állatpark kis kölykeinek adott játékok közösségi, csapatélményt jelentenek, a gyermekek pedig ezzel a programmal szórakoztató formában tanulhatják meg a felelős állattartást” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing- és kommunikációs vezetője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top