Szabadidő

30 éve nem történt ilyen Londonban

Történelmi jelentőségű esemény zajlik a londoni Towerben.

Hollófiókák keltek ki a londoni Towerben, legutóbb 30 éve gyarapodott kicsinyekkel az egykori királyi erőd hollóállománya. Az első fióka április 23-án, Szent György, Anglia védőszentje napján kelt ki, azután, hogy tavaly év végén egy költőpár – Huginn és Muninn – érkezett a Towerbe.

Mostanra mind a négy fióka jelentősen gyarapodott, magasságuk 8-ról 32 centisre nőtt, köszönhetően étrendjüknek, amely egérből, patkányból és fürjből áll. A fiókákat kétóránként etetik. A fiókák közül csak egy fog a Tower területén maradni, ő a György vagy a Georgina nevet kapja, kikelése napjáról.

A Towerben általában hat holló fészkel, és a legenda szerint ha elköltöznek az egykori királyi várból, akkor mind az erőd, mind a királyság elesik. Nem tudni, mióta élnek hollók a Towerben, de a 17. században uralkodó II. Károly volt állítólag az első, akik ragaszkodott ahhoz, hogy legalább hat holló legyen a királyi vár területén. Jelenleg az új családon kívül hét holló él a mintegy ezeréves erődben. 

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top