Szabadidő

Halálra taposott egy férfit a borját védelmező elefánt

Az indiai falu lakói kövekkel dobálták meg a borjút és az őt védelmező anyját, ebből lett a tragédia.

Nőstény elefánt taposott halálra egy 27 éves férfit az indiai Nyugat-Bengália egyik falvában, miközben újszülött borját védelmezte – írja a Newsflare-re hivatkozva a 24.hu. A beszámolóból kiderült, hogy az elefánt május 17-én, egy kiszáradt tó közelében hozta világra a borját, s ennek híre ment a közeli faluban, Ajnashuliban is.

A hírre a falu lakói a helyszínre özönlöttek, hogy megnézzék, és felvegyék az állatot és a borját. Sokan azonban nem csak nézték az ormányosokat: kövekkel kezdték dobálni a borjút és anyját is. És ebből lett a tragédia. A felbőszült nőstény menekülni próbált borjával, csakhogy az újszülött állat nem tudott felállni.

A felnőtt elefánt hiába jelezte az embereknek, hogy ne menjenek a közelébe, a falusiak csak nem tágítottak, így a nőstény végül rájuk rontott. A 27 éves Shailen Mahatot agyon is taposta. A zűrzavarra még tíz elefánt bukkant elő a közeli erdőből, ez menekülésre késztette a falu lakóit.

Végül a helyszínre kiérkeztek a vadvédelmi hatóság emberei is, akik segítettek az elefántnak visszajutni az erdőbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top