Szabadidő

Havazott a Kőszegi-hegységben – fotók

A következő másfél napban még több helyen fehéredhet ki a táj.

Havazott a Kőszegi-hegységben – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egy észlelőjük beszámolója szerint 500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik az Alpokalján, és 700 méter felett meg is marad. Az Írott-kő 882 méteres csúcsán már délelőtt 1-2 centiméteres volt a hótakaró, és azóta csak gyarapodott.

A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy aki útnak indulna, hogy megnézze a szokatlan tavaszi hótakarót, jó, ha a hideg mellett a metsző szélre is felkészül, a magasabb részeken 80 kilométer/órát meghaladó lökések is lehetnek.

Sok esőre, erős szélre figyelmeztetnek

A következő másfél napban a Bakony magasabb részein, illetve hétfőre már az Északi-középhegységben is kifehéredhet (átmenetileg) a táj. Ezzel együtt a meteorológiai szolgálat vasárnapra a sok eső és az erős szél miatt adott ki figyelmeztetéseket:

  • Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a sok eső miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére az erős szél veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top