Szabadidő

Egy 13 éves magyar fiú filmjét is bemutatják Cannes-ban

Játékból készült a telefonos videó, bekerült a cannes-i fesztivál döntőjébe.

Egy 13 éves pécsi fiú kisfilmje is szerepel a cannes-i fesztivál döntőjében. Százados Ábel szerint csak játékból készült a telefonos videó, amikor unokatestvéreivel unatkoztak egy családi szülinapon. „Effekteket próbálgattam, egy videót akartam csak felvenni, ahogy leugrik. Egy szuperhős dolognak indult, aztán gondoltam, ha már egy lassítás, akkor az kicsit unalmas, s legyen inkább több jelenet. És akkor felvettem azokat is. Akkor az öcsém kicsit szomorkás arcot vágott, abból jött az egész” – mesélte Ábel. Így lett az öccse a főszereplő. A videót először anyukájuknak mutatták meg.

A Soha című, alig egyperces drámai videót orvosként dolgozó nagybátyja nevezte be a Telefonfilmes Fesztiválra, aki maga is foglalkozik kisfilmek készítésével. Múlt héten derült ki, hogy a nemzetközi zsűri beválasztotta a 10 legjobb magyar alkotás közé, a döntő május 25-én lesz Cannes-ban.

Százados Ábel azt mondja, ami végül kikerekedett a filmből, azt figyelemfelkeltésnek szánja. Ahogy a cím (Soha) is mutatja, soha ne kerüljön senki olyan helyzetbe, hogy megpróbálja eldobni az életét.

Itt látható Százados Ábel kisfilmje:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top