Szabadidő

Vasárnap még hó is eshet a Dunántúlon

Oké, a májusi eső aranyat ér, de hóesés ilyenkor? Keddig sok eső lesz, utána előkerül a nap is.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett főként eleinte délen és keleten lehet kevés napsütés. Többfelé várható eső, zápor, északnyugati területeket kivéve elszórtan zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél többfelé megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap jellemzően erősen felhős vagy borult időjárás várható. Sokfelé eső, zápor, keleten néhol zivatar is lehet, jelentős csapadékra van kilátás.

Estétől, késő estétől egészen hétfő hajnalig, reggelig a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, kiemelten az Alpokalján és a Bakonyban a csapadék halmazállapota időszakosan esetleg átválthat havas esőre, kisebb eséllyel hóra is!

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, sőt ott viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, de 8 fok alatti értékek csak hajnalban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 10, a Dunától keletre 11 és 19 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól, estétől csökken nyugat felől a felhőzet. A nap első felében még többfelé várható eső, de napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. Este már csak a keleti megyékben lehet néhol gyenge eső. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6 és 10, a Dunától keletre 11 és 16 fok között alakul.

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főként az ország keleti harmadán, negyedén lehet eső, záporeső. Az északi szél szinte országszerte megerősödik, de több helyen viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Estétől a Dunántúlon már lehet csapadék. A délire forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top