Szabadidő

Időjárás: kettészakad a ország vasárnap

Az ország keleti felén több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Csütörtökig nem javult a helyzet, borús, csapadékos idő várható.

Vasárnap kettészakítja az országot az időjárás: a Dunántúlon nem valószínű csapadék, hosszabb ideig még a nap is kisüthet itt-ott, a Dunától keletre viszont borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon még zivatar is előfordulhat – írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, a Dunántúl északi felén néhol viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn sincs szép időre kilátás, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de átmenetileg nagyobb területen is elvékonyodhat a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, erre a Balaton tágabb környezetében a legkisebb az esély.

A szél megélénkül, a Dunántúlon és a ország középső részén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északi megyékben kissé hűvösebb is lehet.

Kedden folytatódik a többnyire erősen felhős vagy borús időjárás, némi napsütés elsősorban az északi határszélen lehet. Többfelé lesz eső, zápor, nagyobb területen és mennyiségben a keleti megyékben. Napközben 12-17 fok várható.

Szerdán, május 1-jén erősen, majd változóan felhős idő várható. Kockázatos lesz szabadtéri programokat szervezni az ország keleti felén, mert eső, zápor valószínű, de délutántól ott is egyre kevesebb helyen lesz csapadék. A szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top