Szabadidő

A Magyarországon sokáig titkolt atomkatasztrófáról most minden kiderül

Az atomkatasztrófa évfordulójára időzítve új minisorozat érkezik Csernobil címmel.

33 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon történt Európa történetének eddigi legnagyobb atomkatasztrófája az ukrajnai Csernobilban. A baleset – amelynek hírét Magyarországon sokáig titkolták – rámutatott arra, hogy az atomenergia biztonságos felhasználása még kezdeti fázisban van, és sokkal nagyobb körültekintést igényel, mint azt a tudósok elképzelték.

Május 7-én érkezik az HBO GO-ra az HBO és a Sky minisorozata, a Csernobil. Az izgalmas, feszült és sokkoló alkotás az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelemét dolgozza fel.

1986. április 26-án hatalmas robbanás rázta meg a Szovjetunió tagállamában, Ukrajnában működő csernobili atomerőművet. A radioaktív felhő beterítette Kelet- és Közép-Európát, Skandináviát és egyes nyugat-európai országokat. A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja.

Jared Harris a Csernobil című HBO-sorozatban (Fotó: HBO(Liam Daniel)

A sorozat május 7-én, magyar felirattal érkezik az HBO GO-ra és az HBO-ra, és az új részek hetente következnek. A szinkronos változat május 19-től lesz elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top