Szabadidő

Úgy meglöktek egy nőt a budapesti koncerten, hogy koponyazúzódást szenvedett

Hetekbe telhet, mire kiderül, nincs-e maradandó agysérülése. Aki fellökte, elfutott, és esze ágában sem volt felsegíteni a nőt.

Egy nőt olyan erővel löktek meg egy hétfői koncerten a budapesti Dürer Kertben, hogy koponyazúzódással kellett kórházban töltenie az estét – vette észre az Index a bejegyzést, amelyet az érintett maga posztolt az esemény Facebook-oldalára.

Hétfő este az amerikai Defeater, az angol Dead Swans és a holland Swain lépett fel a Dürer Kertben. A nagy erejű lökés a Dead Swans koncertjének első perceiben történt.

Olyan lökést mért rám oldalról, hogy a koncertterem vészkijáratának esve az ajtó kilökődött, és én egészen a folyosó közepéig estem fejemmel a padlóba fúródva, egy teljes métert repülve.

– írta a lány a Facebookon.

A koncertről készült videón látszik, ahogy valaki átfut a közönségen (2:22-nél):

A lány koponyazúzódás miatt az estét a kórházban töltötte, és mint írta, az orvos szerint hetekbe telhet, mire biztosan kiderül, nincs-e maradandó agysérülése. A posztjában arról is ír, hogy nagyon keresi azt, aki fellökte, és elfutott, és eszébe sem jutott felsegíteni őt.

Az esetre a koncertet szervező Phoenix Music Hungary is reagált:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a szélsőséges zene és szubkultúra néha szélsőséges reakciókat vált ki emberekből, azonban ez addig működik, amíg másban nem okozol kárt. Balesetek történnek persze mindig, de az, hogy valaki aljas módon, mindenféle felelősségvállalás nélkül eltűnik utána, mintha mi sem történt volna, az nagyon nincs rendben.

A szervezők azt ígérik, ezek után a rendezvényeiken többet senki nem fog sérülést szenvedni, „ha nem tetszik majd az új rendszer, akkor nem fogsz hiányozni”.

(Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Facebook/Dead Swans)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top