Szabadidő

Te felismersz valakit az utolsó képről, ami a még ép Notre-Dame-ról készült?

Egy órával azelőtt készült a fotó, hogy felcsaptak a lángok a Notre-Dame tetején.

Fél nap alatt több mint százezren osztották meg a 23 éves Brooke Windsor fényképét a Notre-Dame-ról, amelyet hétfőn este 6 óra tájban készített, alig egy órával azelőtt, hogy felcsaptak az első lángok a templom tetején.

Párizs, 2019. április 15.
Lángol a párizsi Notre Dame székesegyház tetőszerkezete 2019. április 15-én. A tűz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton keletkezett és onnan terjedt tovább.
MTI/EPA/Ian Langsdon

Windsor a Twitteren felidézte, hogy a Notre-Dame előtti téren meg is kérdezte a képen látható férfit, hogy elküldje-e neki a fotót, de végül nem tette, amit a történtek fényében megbánt. Ő arra tippelt, hogy apát és lányát fotózta le, de ez nem biztos. Viszont a követőit és a kép megosztóit arra biztatta, hogy próbálják meg kideríteni, kik lehetnek a fotón.

A képet továbbosztó twitterezők egyébként úgy írnak a fotóról, mintha a boldog békeidők utolsó dokumentumáról lenne szó, olyan nagy a különbség a kép hangulata és a néhány órával később, a leégett Notre-Dame-ról készült fotók komor atmoszférája között.

(via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top