Szabadidő

Rossz hír: feloszlik az Experidance – frissítve

Utoljára április 17-én a Ram Colosseumban lépnek fel.

Tizenkilenc év után feloszlik az ExperiDance Production. A társulat működésével kapcsolatban már korábban is lehetett hallani arról, hogy vezetők között komoly nézeteltérések vannak, a megszüntetésről valószínűleg személyes konfliktusaik és az elmaradt kulturális tao pénzek miatt döntöttek – írja a Táncélet híre alapján a HVG.hu.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A társulat honlapja szerint az április 17-i Nagyidai cigányok lesz az utolsó előadásuk a RAM Colosseumban, ezt követően „technikai” okok miatt minden fellépésük elmarad.

A Román Sándor által 2000-ben alapított társulatban magasan képzett, hivatásos táncosok dolgoztak, akik a népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokat elegyítették a tradicionális magyar táncokkal.

A cornandsoda.com szerint az elmúlt hetekben több táncos is felmondott a társulat tagjai közül.

Frissítés: így reagált a menedzsment a sajtóhírre:

HIVATALOS EXPERIDANCE PRODUCTION SAJTÓNYILATKOZAT
 
A fenti cikkben megjelenteket EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN CÁFOLNI KÍVÁNJUK, és határozottan visszautasítjuk azt az újságírói felületességből eredő, életműveket, brand-eket romboló és bomlasztó magatartást, amely egy negatív médialavinát indított meg az ExperiDance immár 19 éves formációja körül, úgy, hogy a benne írottaknak megfelelő tartalmú nyilatkozatot egyik tulajdonos sem adott a sajtó részére!

Megjelent cikk vonatkozásában ezúton nyilatkozunk az alábbiakról:

A társulat tulajdonosai nem döntöttek a társulat felbomlása mellett, erre vonatkozóan tulajdonosok között semmilyen belső tárgyalás nem történt.
A repertoár bemutatása időszakosan lett csak leállítva, melynek oka nyolc kiváló, tapasztalt táncművész rövid időn belüli távozása, akiknek többsége fajsúlyos, többnyire szólista szerepeket töltött be a darabjainkban. A színpadi minőség tekintetében a művek megnyirbálásával, csak félig felkészült szereplőkkel nem kívánunk színpadra állni, ebben nem kívánunk kompromisszumot kötni magunkkal, hiszen ezzel azonnal becsapnánk a leghitelesebb véleményformálóinkat, a nézőinket!
A főszerepek visszapótlása az ExperiDance székházának professzionális próbatermi körülményei között jelenleg is zajlik.
A társulat minden erejével és tudásával arra törekszik, hogy számtalan szerződéses kötelezettségének eleget téve mielőbb újra színpadra lépjen, olyan minőségben, mely minőség alapján anno kiérdemelte nézőitől a „Ritmus Ünnepe” kitüntető jelzőt! 
 
AZ EXPERIDANCE PRODUCTION TULAJDONOSAI ÉS MENEDZSMENTJE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top