Szabadidő

Négykézláb ért célba a maratonon a háborús veterán, megható ok miatt nem adta fel

Meghalt bajtársai emlékére vágott neki a távnak, és azután is küzdött, hogy lábai felmondták a szolgálatot. Elhunyt társai nevét mormolva haladt előre.

Tízezrek futottak a hétfői bostoni maratonon, de a figyelem egyetlen férfira szegeződött: négykézláb araszolt a cél felé.

Micah Herndon háborús veterán, aki megjárta Irakot és Afganisztánt is, egy bombatámadásban elesett bajtársai emlékére vágott neki a távnak. A 35. kilométer környékén kezdte érezni, hogy valami nincs rendben, aztán mindkét lába begörcsölt, és nem tudott talpon maradni.

A 31 éves férfi ennek ellenére nem adta fel a küzdelmet, négykézláb és hason kúszva folytatta a távot. Segítséget sem fogadott el senkitől, később azt mondta, ezt egyedül kellett végigcsinálnia – számolt be az RTL KLub Híradója.

A poszttraumás stresszben szenvedő férfi azért kezdett futni, hogy legyőzze a depresszióját. De a háborús emlékektől egyelőre nem tud szabadulni. Három meghalt társának nevét viseli a karjára tetoválva, és a nevek a futócipőjén is rajta voltak. A neveket mormolta magában akkor is, amikor négykézláb küzdötte magát előre.

Micah Herndon reméli, hogy tettével segíthet ráirányítani a figyelmet arra, hogy a háborús veteránok nem kapnak elég segítséget. Megígérte, hogy nem ez volt az utolsó maraton, amin elindult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top