Szabadidő

Ingyenesen letölthető Magyarország legnagyobb digitális mesetára

A BOOKR Kids Mesetárában több mint 300 hangoskönyv található, a tavaszi szünet alatt mind ingyen letölthető.

Több mint 300 megújult interaktív hangoskönyv tölthető le ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárából a tavaszi szünet idején. A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon.

A Mesetárban immár több mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek, mint Molnár Piroska, Szacsvay László, Gálvölgyi János hangja kelti életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek.

Ma a képernyő az egyik legmegosztóbb téma a kisgyerekes családok körében. Valaki a teljes tiltás mellett dönt, valaki szabadon engedi garázdálkodni csemetéjét a YouTube végtelenített videólabirintusában. A középútra reflektál egy friss oxfordi kutatás, amely szerint gyakorlatilag nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek egészségi állapota között.

A mentális betegségeknek nem maga az idő, hanem a veszélyes tartalmak a legfőbb okozói. Ezért azt javasolják a szülőknek, hogy ne a képernyő előtt töltött idő mennyiségére, hanem a minőségére, a közös digitális élményekre koncentráljanak. Ilyen például a meseolvasás. A BOOKR Kids ezért folyamatosan olyan technológián dolgozik, ami a digitális szórakozást egészségesebbé és klasszabbá teszi minden család számára. 

A BOOKR Kids meséivel játékos formában lehet felfedezni az olyan klasszikusokat, mint a A Pál utcai fiúk, a Tanár úr, kérem, a Mumin-könyvek, valamint az olyan kortárs műveket is, mint Varró Dani, Erdős Virág vagy Lackfi János meséi vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő, megújult Janikovszky-könyvek. Olyan tartalmak is megtalálhatók, amelyek kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segítik, de vannak az angol nyelvtanulást segítő könyvek is.

A tavaszi szünet hétvégéjén, április 17. és 23. között, csütörtök reggeltől egy hétig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 300 meséje!

A BOOKR Kids Mesetár letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, az ingyenes hétvége után pedig egy-, három- és féléves előfizetésekkel érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top