Szabadidő

Érméket dobott a hajtóműbe, hogy „szerencsés” legyen a repülés

Az idős hölgyet letartóztatták. A járat csak két és fél órás késéssel indulhatott tovább.

Letartóztattak egy 66 éves nőt a mongóliai Hobbot Baita repülőtéren, mert pénzérméket dobált egy repülőgép hajtóművébe – írja a LAD Bible.

Fotó: Unsplash

Az idős hölgy beszálláskor hat kínai fémpénzt dobott a hajtómű felé, az érméket később a kifutópálya betonján találták meg. A meglehetősen veszélyes rituálét a Tianjin Airlines légiutas-kísérői szúrták ki, akik azonnal értesítették a biztonságiakat.

A nő a rendőrségnek azt mondta, azért dobott pénzt a hajtóműbe, hogy „szerencsés legyen a repülés”. Miután letartóztatták, a járat száz utasát egy másik gépre terelték át, majd két és fél órás késéssel ugyan, de folytathatták az útjukat.

Nem ő volt az első utas, akit furcsa viselkedése miatt tartóztattak le az idén. Nemrég egy teljesen meztelen férfit kapcsoltak le a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren: később azt mondta, azért vetkőzött le, mert a ruhák rontják az emberi test aerodinamikai együtthatóját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top