Szabadidő

Magyar férfi lehet a világ legnagyobb világutazója

Földvári András 108-szor kerülte meg a Földet, és 726 reptéren fordult meg.

A világutazó Földvári András 43 évnyi légitársasági munka után tavaly ment nyugdíjba. Az Indulj! magazinnak adott interjújában elmondta, hogy egy ajándékba kapott könyv hozta meg a kedvét ahhoz, hogy bebarangolja az egész bolygót.

Az elmúlt évben Thaiföldön, Malajziában és Szibériában is járt. Szibériai útja után két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt. Jelenleg ő a világ 77. legtöbbet utazott embere, és ha idén a tervei szerint eljut még négy országba, akkor a Föld minden egyes, ENSZ által elismert államában járt már.

Földvári András és egy piramis (Forrás: Indulj!)

Földvári András az azóta már megszűnt Malévnál dolgozott a legtovább, de utazásait mindig saját maga szervezte. A szállást pedig mostanában leginkább couchsurfinggel oldja meg: ő a magyarországi közösség nagykövete. Utazásai alatt nem egyszer került életveszélyes helyzetbe: Rio de Janeiróba érkezve például nem nyílt ki a repülőgép orrfutója, a pilóta a vízen szállt le végül.

Földvári András (Forrás: Indulj!)

Tonga és Kiribati még hiányzik

Az utazásokat naplózó mtp.travel oldal 890 régióra osztja fel a világot. Az itt regisztráló felhasználók közül az első helyezett 854 helyen járt már ebből a listából, Földvári a 77. helyével 560-on. „Végiglátogatom a fennmaradó 330-at. Nem láttam még például a Loire menti kastélyokat és Kanada középső államait, Guadalupét és Tobagót. Az ENSZ-országok közül már csak Nauru, Tuvalu, Tonga és Kiribati hiányzik – idén az a terv, hogy ezekbe is eljussak. Elkezdtem írni a könyvemet is a legemlékezetesebb kalandjaimról, a felével már kész vagyok, és terveim szerint egy év múlva jelenik meg 80 sztorival a Föld körül címmel” – mondja az interjúban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top