Szabadidő

Egymás után négy kapitális ponty akadt horogra az Atkai-Holt-Tiszából

Csóti Dávid nem aprózza el a dolgokat: március 24. és április 1. között négy hatalmas pontyot is kifogott.

Május másodikától a hó végéig pontytilalom lesz az egész országban, így érthető, hogy a horgászok igyekeznek kihasználni a hátralévő időt. Az élen valószínűleg Csóti Dávid jár köztük, neki ugyanis egy hét alatt négy, tíz kiló feletti gigahalat sikerült kifogni az Atkai-Holt-Tiszából – írja a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége (HECSMSZ) nyomán a Szegedma.

Csóti rögtön a legnagyobb hallal, egy 18,9 kilós példánnyal indított március 24-én, de érezte, hogy van még ezután is keresnivalója a holtágon, és hat nappal később, március 30-án be is gyűjtött egy 12,10-est, aztán másnap egy 15,10-es tükröst, április elsején pedig egy kereken 13 kilós hallal zárta a sorozatot. A négy ponty összesen közel hatvan kilót nyomott, mérlegelés és fényképezés után természetesen mentek vissza a holtágba, ahogy azt a helyi előírások megkövetelik, és egyébként is illik csinálni.

És akkor a képek:

Meg persze a gratuláció: gratulálunk!

Kiemelt kép: Csóti Dávid / Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top