Szabadidő

Árat emelhet a két legnépszerűbb magyar tévécsatorna

Magasabb csatornadíjat fog kérni az RTL Klub, és valószínűleg a TV2 is a kábelszolgáltatóktól. Így drágulhatnak a tévéelőfizetések is.

Az idén nyáron lesz három éve, hogy bevezették az RTL Klub és a TV2 után fizetendő műsordíjat, amelyet a műsorterjesztők, azaz a kábelszolgáltatók fizettek a tévécsatornáknak.

Listaáron ez háztartásonként 294 forint volt az RTL Klub, 290 pedig a TV2 esetében. A többéves szerződésekkel és kedvezményekkel ezt mindkét csatornánál 150 forintra lehetett leszorítani. A szolgáltatókkal kötött szerződések azonban hamarosan lejárnak, és nagyon valószínű, hogy a két legnépszerűbb hazai adó emelni fogja az árait – írja a Marketing&Media.

Az RTL Klub vezérigazgatója, Vidus Gabriella azt mondta a lapnak: mivel a tartalomgyártás költségei meredeken emelkedtek az elmúlt években, nekik is árat kell emelniük. Pontos összeget viszont nem árult el.

A TV2 egyelőre nem nyilatkozott az esetleges áremelésről, de a lap úgy értesült, hogy ők is a szerződések újratárgyalására készülnek.

Ha a két adó emeli a műsordíját, a pluszköltséget a kábelszolgáltatók jó eséllyel áthárítják az ügyfelekre, vagyis többe kerülhet a tévéelőfizetés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top