Szabadidő
Szponzorált tartalom

Húsvétkor feltámad a Mörk – lemezbemutató az A38 Hajón (x)

Április 21-én tartja The Resurrection of Mörk című kislemezének bemutató koncertjét a Mörk zenekar. A feltámadásra stílusosan húsvét vasárnapján kerül sor, amelyet egyben a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legutolsó programjaként nézhettek meg, ha könnyűzenei finomságra vágytok. A különleges albumpremiernek az A38 Hajó ad otthont.

A 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszínei közül az A38 Hajón láthatjátok a legizgalmasabb könnyűzenei koncerteket a közel háromhetes eseménysorozat alatt. Nemsokára visszatér Miczura Mónika, és szenzációs koncertet ad a L.E.J. francia poptrió is. Április 21-én viszont méltó lezárásként kerül sor a legnagyobb dobásra – a Mörk új albumának bemutató koncertje formájában.

A Mörk zenekar az elmúlt években robbant be a magyar és külföldi köztudatba, és elég erős kezdés után már most rengeteget játszanak a határon túl. Erre a műfajokon keresztülívelő zenéjükön túl az is okot szolgáltat, hogy abszolút konvenciókkal szembemenő módon indították karrierjüket. Szobakoncerteken és olyan egyedi helyeken tartották első fellépéseiket, mint egy falmászóterem – amely gyakorlat a mai napig jellemző rájuk, legutóbb például a Szabó Ervin Könyvtár szivarszobájában tartottak sajtóeseményt.

Az együttes zenéje soul -és funkalapokra építkezik, amelyhez a szövegeket kifejezetten elgondolkodtató társadalmi vagy pszichológiai témákról írták. Pszichedelikus dallamaik improvizációval és más, izgalmas stíluselemekkel keveredve lépnek egyedi dimenzióba. A mostani koncertjükön megjelenő The Resurrection of Mörk kislemez a tavaly őszi The Death of Mörk EP-nek ad ellenpontot – majd menten egybe is olvad azzal, létrehozva a The Death and Resurrection of Mörk nagylemezt. Kihagyhatatlan esemény lesz!

További információ: www.btf.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top