Szabadidő

Megrázta a nézőket a szikláról lezuhanó rozmár Attenborough új filmjében – videó

A képsorok tökéletesen bemutatják, miért kell megállítani a klímaváltozást.

Már meg lehet nézni a Netflixen David Attenborough új dokumentumfilm-sorozatát. Az Our Planet (A mi bolygónk) című szériában az ember természetre gyakorolt hatását mutatja be a legendás természetfilmes.

Attenborought kimondja, hogy amit a következő 20 évben teszünk, az fog meghatározni minden életet a földön. A sorozatban a természeti környezet és az állati élőhelyek elpusztításával, a túlhalászattal, az olvadó jégtáblákkal és az emelkedő tengerszinttel is foglalkozik.

A második részben az egyik jelenet különösen megrázta a nézőket: egy rozmár lezuhan a szikláról.

A jelenethez tudni kell, hogy a Bering-szoros környékén annyira visszahúzódtak a jégtáblák, hogy az ott élő rozmárok egy keskeny partszakaszra zsúfolódtak össze. Néhány állat azonban nyugodtabb helyet keres, és felmászik a sziklákra. De később vissza kell térniük a tengerbe táplálékért, ilyenkor végzetes balesetek történhetnek.

A filmesek azt örökítették meg, ahogy a parton és a sziklákon esetlenül mozgó rozmár lezuhan a sziklafalról. Ezek a képsorok tökéletesen bemutatják, miért kell megállítani a klímaváltozást.

(Hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top