Szabadidő

Majd 10 kilós csukát fogtak ki a Hármas-Körösből

„A gyönyörű folyóvízi predátor stupekos harcsázás közben érkezett.”

A Sokszínű vidék írása szerint a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége idén is meghirdette „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” elnevezésű nyereményjátékát. A fogások beküldői (fotó a halról, plusz leírás) között 2019-ben 20 db KHESZ éves általános teljes jogú területi jegyet sorsolnak ki. A KHESZ weboldala megjegyzi, hogy a pályázatra a védett vagy a körösi halfauna ritkábban szem elé kerülő halait várják, továbbá minden olyan beszámolót közölnek, melynél a fogás körülményei különlegesek voltak.

A nyereményjátékot néhány napja hirdették meg, és máris egy gigahalról értesítették az egyesületet. Príbelszki Tamás horgász március utolsó napján a Hármas-Körösön rendhagyó körülmények között akasztott meg egy nagy csukát. A 9010 g súlyú és 104 cm hosszú (idézzük) „gyönyörű folyóvízi predátor stupekos harcsázás közben érkezett, amolyan meglepetés halként”.

Fotó: khesz.hu

A csukának jókora, kinyúlt hasa volt, korábban valószínűleg nagy mennyiségű ikrát hordozott. A halat a mérlegelés és fotózás után visszaengedték a vízbe.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top