Szabadidő

Egy szál farmerben teljesítménytúrázott a -25 fokban

A -25 fokban végig farmert viselt a túra alatt.

Peter Messervy-Gross évekig készült rá, hogy teljesítse azt az ultramaratont, amit egy mongol tóra, a Khövsgöl Nuur-ra szerveztek. A táv 160 kilométer volt, a hőmérséklet pedig -25 fok körül ingadozott. Azt az indulók dönthették el, hogy korcsolyával vagy sífutó cipőben vágnak neki a kihívásnak. A háromgyerekes apuka Peter ehhez képest egy szál farmerben indult útnak.

A 47 éves brit férfi nem vakmerőségből döntött így: mikor Angliából Mongóliába utazott, méregdrága, profi felszerelését elvesztette a légitársaság. Ő azonban nem akarta, hogy egy ilyen „apróság” miatt menjen füstbe a terve, ezért minimális felszereléssel is nekivágott a versenynek.

A férfit versenytársai segítették különböző felszerelésekkel, de még így is elég kényelmetlenre sikerült a futás. A távot viszont teljesítette, a csomagja pedig előkerült alig 15 perccel azelőtt, hogy repülőre szállt hazafelé. 

ladible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top