Szabadidő

Ellenállhatatlanul édes vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

Mutatjuk a képeket!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy végre itt a tavasz, mint hogy néhány nappal ezelőtt világra jöttek a Budakeszi Vadaspark várva várt vadmalacai. A múlt hétvégén két anyakoca összesen nyolc kismalaccal örvendeztette meg a vadaspark gondozóit és látogatóit. A csíkos kis jószágok egészségesek és életerősek, és már alig várják, hogy a látogatók mielőbb megcsodálják és lencsevégre kapják őket – olvasható a vadaspark közleményében.

Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

A Budakeszi Vadaspark új lakóinak születésére a mostaninál tökéletesebb időpontot kívánni sem lehetett volna: a csíkos malackák ugyanis a természet rendjének megfelelően március közepén jöttek világra. A csöppségek idejüket többnyire egymáshoz bújva, pihenéssel, illetve az egészséges fejlődésükhöz szükséges anyatej fogyasztásával töltik. A vadmalacok között a születésük után szinte azonnal kialakult egy belső rangsor, ez pedig azt is meghatározza, hogy a malacok anyjuk melyik emlőjét választják ki.

Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

A kismalacok nevelésének idejére a kocák kisebb kondákat alkotnak, és együtt vigyáznak az apróságokra. A vaddisznók köztudottan nagyon harciasan védik csemetéiket, ezért fontos, hogy a malacokat se a vadasparkban, se az erdőben ne próbáljuk megfogni. Simogatás helyett inkább készítsünk róluk fotókat, hiszen irigylésre méltóan fotogének, és kiváló pózolási tehetséggel vannak megáldva.

A hazánkban őshonos vaddisznóról még több érdekességet tudhattok meg a Budakeszi Vadaspark YouTube-csatornáján található videóban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top