Szabadidő
Szponzorált tartalom

A modern afrikai zene nagyágyúi az A38 színpadán (x)

Április 6-án egyszeri és megismételhetetlen koncertnek lehettek tanúi az A38 hajón: a modern afrikai zene hazai legnagyobbjai találkoznak egy rendhagyó alkalom keretén belül világhírű nigériai és ghánai zenészekkel. Az afrobeat szerelmeseinek kötelező program lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legizgalmasabb eseménye, az avatatlanabbak pedig még inkább készüljenek, ugyanis másodpercek alatt fogja berántani őket az elemi lüktetés.

A The Mabon Dawud Republic neve két éve egyet jelent a hazai, modern afrikai zenével. Az együttes története egy Mr. Dawud nevű titokzatos angolai felkérése nyomán indult, és az úriember idő közbeni eltűnése ellenére azóta együtt zenél a tíznél is több főt számláló formáció. Közülük is külön említést érdemel Bognár Szabolcs, aki egy éve mutatkozott be a joruba nyelven „együttműködést” jelentő Ábáse projektjével, amely formációt két hónapja jelölték a Highlights of Hungary közönségdíjra is.

Az afrobeat magyar fenegyerekei eddig is rengetegszer hívták hazánkba az afrikai zene jelenkori kiemelkedő alakjait, a mostani alkalom azonban az eddigieken is messze túl tesz. Ábáse mellett a kortárs nigériai jazz üstökösét, Etuk Ubongot, a nyugat-afrikai hagyományokat kortárs elektronikával keverő Wayne Snow-t és az ütőhangszer-mágus Eric Owusu Sunday-t láthatjátok; a The Mabon Dawud Republic százada mellett pedig a kologo nagymestere, Stevo Atambire fog brillírozni. Ha egy különleges és gigantikus bulira vágytok április első szombat estéjén, a Budapesti Tavaszi Fesztivál afrobeatkavalkádja az abszolút befutó!

Bővebb információ: www.btf.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top