Szabadidő

Új dimenziók nyílnak meg – próbáld ki az antigravitációs pilatest!

Az antigravitációs pilatesben nagyjából minden ugyanaz, mint egy „sima” pilatesórán – csak épp úgy egy méterrel a föld fölött zajlik az egész. Innentől kezdve pedig tulajdonképpen minden teljesen más benne, mint egy „sima” pilatesórán. Ráadásul szuperül fiatalít is.

A pilates igazán jól jön tavasszal, amikor már a leglustábbak is nekiugrottak a testformálásnak, hogy tökéletesen tónusos testtel vethessék bele magukat a nyárba. Az antigravitációs pilates pedig ennél is többet tud: ötvözi a pilatest és a lebegés tökéletes élményét, nyújt, erősít, kilazít, és tényleg teljesen új dimenziókat nyit meg. 

Derék, gerinc, hát

Ugyanakkor nemcsak annak ajánlható ez a mozgásforma, aki a tökéletesen izmos testre gyúr, hanem bárkinek, akinek 40 felé járva időnként már gondot okoz, hogy felpattanjon a kanapéról, és akinek egy ideje nem mindegy a gerince szempontjából, milyen ágyban aludt előző éjjel. A hát- és a gerinctartó izomzatot ugyanis az antigravitációs pilates garantáltan erősíti, ezáltal pedig javítja a tartást, és hosszú távon megoldást jelenthet a derékfájdalmakra is.

Hétköznapi légtornászok

De miről is van pontosan szó? A dolog egyáltalán nem bonyolult: az antigravitációspilates-órán a plafonra erősített selyemkendő, az egyébként 300 kilót is elbíró hammock segítségével lebegve végezzük a feladatokat. A hammock gyengéden átölel és biztonságosan megtart, a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez pedig ebben a formában különösen erősen kell összpontosítani, így a lebegő pilates fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyt is. Egy próbát bőven megér, nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top