Szabadidő

Százezereket fizetnek a hajléktalan festő képeiért

Gábor az elmúlt hetekben többet keresett, mint életében valaha.

Dvorcsák Gábor festményét véletlenül meglátta egy műkedvelő ügyvéd a Fedél Nélkül című újságban. Mint a Fókusz riportjából kiderül, az ügyvéd megkereste Gábort, aki ma is hajléktalanszállón él, hogy mutassa meg neki a festményeit, ha esetleg lenne több is.

A férfi 11 éve él a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalanszállóján. Nehéz gyerekkora után alkalmi, dekorációs munkákból tartotta fenn magát, majd a 90-es években az utcára került. Volt, hogy hosszú hetekig ott élt, amíg nem talált egy szállót.

Állítja, a hajléktalanságnak is ezer arca van, és az idejutók legtöbbje a közeg reménytelensége miatt nem tud már kilábalni a helyzetéből. Ezekből az emberi történetekből és saját élményeiből merít a művészetében. „Nem stílusok után megyek, nem iskolák szerint, csak ami magamból jön” – hangsúlyozza Gábor, aki a szállón egy műteremként funkcionáló pincében dolgozik.

A csodával határos módon befutott hajléktalan festő az elmúlt hetekben többet keresett, mint valaha is életében, és már megrendelésre készíti a festményeket.

Kiemelt kép: Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top