nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Százezereket fizetnek a hajléktalan festő képeiért

Százezereket fizetnek a hajléktalan festő képeiért

Gábor az elmúlt hetekben többet keresett, mint életében valaha.
Mona
Mona
f Ajánlom

Dvorcsák Gábor festményét véletlenül meglátta egy műkedvelő ügyvéd a Fedél Nélkül című újságban. Mint a Fókusz riportjából kiderül, az ügyvéd megkereste Gábort, aki ma is hajléktalanszállón él, hogy mutassa meg neki a festményeit, ha esetleg lenne több is.

A férfi 11 éve él a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalanszállóján. Nehéz gyerekkora után alkalmi, dekorációs munkákból tartotta fenn magát, majd a 90-es években az utcára került. Volt, hogy hosszú hetekig ott élt, amíg nem talált egy szállót.

Állítja, a hajléktalanságnak is ezer arca van, és az idejutók legtöbbje a közeg reménytelensége miatt nem tud már kilábalni a helyzetéből. Ezekből az emberi történetekből és saját élményeiből merít a művészetében. „Nem stílusok után megyek, nem iskolák szerint, csak ami magamból jön” – hangsúlyozza Gábor, aki a szállón egy műteremként funkcionáló pincében dolgozik.

A csodával határos módon befutott hajléktalan festő az elmúlt hetekben többet keresett, mint valaha is életében, és már megrendelésre készíti a festményeket.

Kiemelt kép: Fókusz – videó

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon