nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ötfokos vízben ússza át a Balatont András

Ötfokos vízben ússza át a Balatont András

Zimányi András tavaly nyáron hosszában úszta át a Balatont, ezúttal valami másra készül.
Mona
Mona
f Ajánlom

Taxisként sokat ül Zimányi András, de néhány éve úgy döntött, életmódot változtat. Elmúlt ötvenéves, de ez nem akadályozta abban sem, hogy tavaly nyáron 4 nap alatt hosszában átússza a Balatont. Most újabb kihívást talált magának: a meteorológiai tél utolsó napján, március 17-én Tihanyban belemerül az ötfokos Balatonba, és átúszik a szántódi révig – írja a likebalaton.hu.

 „Az úszás során egy speciális biztosító kötél lesz rám rögzítve, hogy baj esetén azonnal cselekedhessenek. (…) Az átúszás során a hajó előtt fogok haladni” – mondta el a sportember, aki jövőre már jégtáblák között/alatt akarja átúszni a „magyar tengert”.

Mindezt pedig azért teszi, hogy felhívja a figyelmet az ötvenen túliak rendszeres testmozgásának szükségességére.

Kiemelt kép: Zimányi András: Balaton-átúszás hosszában / Facebook

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon