Szabadidő

Ököllel ütötte a tanárt, aki rászólt a lányára, hogy ne rágózzon a tesiórán

Pillanatok alatt bíróság elé került.

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak Miskolcon egy 35 éves szendrői apát, aki ököllel támadt a felső tagozatos lányát fegyelmező tanárra. A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolták meg – olvasható az ügyészség honlapján.

A gyanúsított lánya az egyik miskolci általános iskola hatodik osztályos tanulója. A lányt az iskolában tanító testnevelő tanár 2019. február 8-án az iskola igazgatója elé akarta vinni, mert óra közben fegyelmi vétséget követett el – a kötelező úszásoktatáson nem akart részt venni, valamint többszöri tiltás ellenére rágógumizott –, azonban a lány nem volt hajlandó vele tartani.

Miután a lány édesapja tudomást szerzett a történtekről, felháborodva az iskolába ment, majd mikor a gyermekekkel teli aulában meglátta a tornatanárt, odament hozzá, és három alkalommal ököllel, nagy erővel megütötte. Az első ütés állon találta a tanárt, a második és harmadik ökölcsapás csupán súrolta az arcát, illetve a fejét.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő a gyanúsítottal szemben.

A pedagógus a nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott esetben – így az iskolai és kollégiumi nevelő és oktató munka, valamint a pedagógiai szakszolgálat ellátása során a gyermekekkel, tanulókkal összefüggő tevékenységével kapcsolatban – közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény fokozott büntetőjogi védelemben részesít. A bűncselekmény 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit két év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top