nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Soha nem volt ilyen súlyos leállása a Facebooknak

Soha nem volt ilyen súlyos leállása a Facebooknak

Egyelőre nem tudni, mi okozta a problémát.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Több mint 14 órán keresztül akadoztak világszerte a Facebook legalapvetőbb funkciói. A közösségi oldal, valamint a vállalathoz tartozó Messenger, a WhatsApp és az Instagram is használhatatlanná vált a felhasználók számára.

A BBC szerint a Facebooknak legutóbb 2008-ban volt ilyen szintű leállása. Akkor azonban még „csak” 150 millió felhasználója volt a közösségi oldalnak, míg mára 2,3 milliárdan regisztráltak. Vagyis ez volt a közösségi oldal történetének legsúlyosabb leállása.

A problémák szerda délután, magyar idő szerint 17 óra környékén kezdődtek, és csak csütörtök reggelre oldódtak meg teljes mértékben.

A Facebook még nem adott magyarázatot a leállásra, de közleményben tagadták a pletykákat, miszerint az oldalt célzott kibertámadás érte volna. Egyes források szerint túlterheltség okozhatta a problémákat.

Kiemelt kép: iStock

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon