Szabadidő

Budapesten koncertezik a Scorpions

Hamarosan indul a jegyelővétel!

Újra Budapesten koncertezik a Scorpions. A világhírű rockzenekar november 18-án lép fel a Budapest Arénában. A jegyelővétel csütörtökön, vagyis március 14-én 10 órától kezdődik.

Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs a háború utáni bénultságból éppen csak magához térő Hannover utcáit rótták hangszereikkel és erősítőikkel. Ebben az 50 évben Németország, illetve Európa egyik legsikeresebb rockbandájává váltak, élő bizonyítékként arra, hogy nem csupán a VW, a Mercedes vagy a BMW versenyképes nemzetközi szinten, hanem a német klasszikus rockzene is. Számtalan banda, mint például a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions-dalokat ez idő alatt. Csak magának a Rock You Like A Hurricane daluknak több mint 150 hivatalos feldolgozása létezik, különböző zenészek előadásában.

Egy Scorpions szintű karriert számokkal bemutatni szinte lehetetlen. Az egyetlen adat, amit mégis érdemes kiemelni, az a több mint 100 millió eladott lemezük. Ezért vált a Scorpions Európa legsikeresebb zenekarává. De a számtalan arany- és platinalemez csak az egyik fele a Scorpions történetének. A másik oldalon a turnézás utáni változatlan vágyuk áll. Nincs még egy ilyen kaliberű rockbanda, amely ennyi időt töltött volna színpadon, és ilyen gyakran, mint a hannoveri csapat. Több ezer koncertet adtak már a bolygó minden szegletében, Rio de Janeirótól kezdve Tokión, Moszkván, Washingtonon és Dubajon át egészen Párizsig vagy Berlinig.

A budapesti koncertre a jegyek az első 24 órában csak a rajongói klub számára elérhetők. A hivatalos jegyértékesítés március 14-én 10 órától kezdődik a Live Nation és a Funcode oldalain keresztül.

Címkép: MTI/EPA/Manuel De Almeida

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top