Szabadidő

Akár 22 fokos meleg is lehet a hosszú hétvégén

Bár kissé esős, szeles lesz az idő.

A tavalyi évhez képest jóval barátságosabb időre számíthatunk az idei március 15-i hosszú hétvégén: a hűvösebb napok után éppen a hét második felére érkezik meg az enyhülés, délnyugat felől ugyanis meleg levegő érkezik országunk térségébe. Vasárnap már akár 22 fokos meleg is lehet – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken, nemzeti ünnepünk napján reggeltől átmenetileg felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd estefelé nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Eleinte többfelé, majd napközben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, de este nyugaton már újabb csapadékzóna érkezik. Az északnyugati szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombaton kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd nyugat, délnyugat felől lassanként csökken a felhőzet. Eleinte több helyen valószínű eső, zápor, majd délnyugat felől megszűnik a csapadék. Egyre inkább északon, északkeleten lehet csak gyenge eső, zápor, majd ott is fokozatosan megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Vasárnap általában gyengén felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

MTI/Varga György

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top