Szabadidő

Kolbász, hajlakk, üvegváza: ilyen tárgynyereményekkel büntettek kedvenc tévés vetélkedőink

A pénznyeremény tiszta sor, de a 80-as és 90-es évek tévés vetélkedői valamiért kötelességüknek érezték, hogy borzalmas tárgynyereményekkel bombázzák játékosaikat. Egészen meghökkentő, hogy mikkel próbálták kiszúrni a nézők szemét néhány évtizeddel ezelőtt a Mindent vagy semmit, a Szerencsekerék vagy a Zsákbamacska készítői.

Plakett

A műsor: Elmebajnokság

Egri János nyolcvanas évekbeli műveltségi vetélkedőjében egészen döbbenetesek voltak a tárgynyeremények. Mai fejjel nehéz elhinni, hogy amikor a műsorvezető kifejtette, hogy az első díj Szabolcs Péter Az ifjú pár című ultragiccses plakettje, akkor nem röhögtek a képébe a játékosok. A Képcsarnok Vállalat ajándékai kincset értek. Ha ez volt a fődíj, képzeljük csak el a többit.

Egy csomagnyi kolbász

A műsor: Mindent vagy semmit!

– Drágám, mit nyertél a vetélkedőben?

– Egy csomagnyi kolbászt.

– Juhú!!!

A Zalahús Rt. a vadonatúj Pásztor kolbászt, a Herkules szalámit, valamint a kedvenc Zalai paprikás és csemegekolbászt ajánlja.

Brunner Mártától valódi csemegék ezek a szavak, pláne amikor odasétál a játékoshoz, és huncut mosollyal a szája szélén megkérdezi, hogy „Attila, húsevő?”

Egy ellenállhatatlan üvegváza

A műsor: Mindent vagy semmit!

Hát lehet nemet mondani olyankor, ha épp nyerő szériában vagyunk, és a csodálatos Brunner Márta próbál ránk tukmálni egy egészen elképesztő vázát? Aligha. „Tibor, szokta az otthonát díszíteni? Vásárol egyébként dísztárgyakat?” – szólt Márta szájából a small talk, Tibort pedig úgy megbabonázta a magyar vetélkedők szépasszonya, hogy némi alku után lecsapott a kihagyhatatlan ajánlatra. Reméljük, azóta is az otthona dísze.

Hajlakk

A műsor: Mindent vagy semmit!

Hajának dús, fényes hatást kölcsönöz

– mondja (ki más, mint) Brunner Márta dús, fényes hatású hajkoronával és ellenállhatatlan salesmosollyal. „A Wella Design még a legmerészebb frizuraálmait is valóra váltja” – hangzott el Márta szájából még 1994-ben, amikor a Szomszédokban hordott frizurák jelentették a hazai frizuradivat alfáját és ómegáját.

Evőeszközök

A műsor: Mindent vagy semmit!

Brunner Márta nélkül nem volt egyszerű dolga a műsornak az árutukmálásban, és bár hangsúlyozták, hogy ennél pompásabb étkészletet ilyen áron sehol sem lehet kapni, a játékos a sarkára állt, és nemet mondott az ajánlatra. Hol volt olyankor Márta, amikor szükség volt rá?!

Virágtartó kosár

A műsor: Zsákbamacska

„Kettes színpad, nyílj ki!” Máig a fülemben visszhangzanak Rózsa György csilingelő varázsszavai, melyeknek hatására a szerencsés játékosok olyan csodálatos dolgokat nyerhettek, mint ez a minden háztartásban nélkülözhetetlen virágtartó kosár. A Zsákbamacska annak idején új szeleket hozott a műveltségi vetélkedők posvány elitizmusába: nem kellett hozzá tudni semmit, csak vakon választani a felkínált lehetőségek közül.

GIF

Színes- és grafitceruzák

A műsor: Zsákbamacska

Különleges, környezetbarát anyagból készült, meglepően hajlékony színes- és grafitceruzák. Szilánkmentesen törnek, így nem balesetveszélyesek. Hegyük lényegesen lassabban kopik, mint a hagyományos ceruzáké, áruk pedig megegyezik a jó minőségű faceruzákéval.

Rohanok is a boltba, hol lehet ilyet kapni?

A Bonbon walkman

A műsor: Szerencsekerék

Ha nem csábulnánk el már önmagában attól, hogy egy ilyen csodás, kék, Bonbon márkájú walkmannel feszíthetünk, akkor ott van a tudat, hogy négy darab 90 perces Goldstar kazettára rögzíthetjük a kedvenc dalainkat a rádió kívánságműsorából. Csak le ne halkítsák a végét…

Szerencsekerék-papucs

A műsor: Szerencsekerék

Kedves Kinga vagy György! Ez a papucs az RTM Kommunikációs Kft. és a stáb dolgozóinak ajándéka. Csak azért, hogy a bevásárlás, mosás, főzés után este végre kényelmesen, papucsban nézhesse a Szerencsekerék adásait. Sok boldogságot kívánunk!

Hát ezek a Szerencsekerék-stábtagok nem cuki pofák?

GIF

Fritőz

A műsor: Szerencsekerék

Ha a kilencvenes években Magyarországon a konyhában nem volt fritőzöd, te voltál az ország lúzere. Azóta rájöttünk, hogy az olajzabáló készülék cseppet sem gazdaságos, az olaj hamar bebarnul benne, és rákkeltő hatású lesz, így szép lassan a fritőzök felkerültek a kamrák leghátsó polcaira, vagy jobb esetben a kukába. Ám előtte még évekig kötelező nyereménytárgyak voltak a tévés vetélkedőkben.

Lexikonok

A műsor: Szerencsekerék

Ma már csak durván sok helyet foglaló porfogók, de az internet előtti időkben valóságos kincsesbányának bizonyultak a lexikonok, amelyek főként keresztrejtvényfejtéskor és vetélkedőnézéskor bizonyultak hasznos segédeszköznek.

GIF

Csillárventilátor

A műsor: Szerencsekerék

Világít és hűt. Hatsebességes: három szív és három fúj. Hosszú élettartam. A légkeverés csökkenti a fűtési költséget.

Egy kis XXI. századi csúcstechnológia 1993-ban, egyenesen József lakásába. Hibátlan választás.

Piknik szendvicskrém

A műsor: Szerencsekerék

A Naszálytej Kft. Piknik termékcsaládja a krémtejföl után újabb tagokkal bővült. Natúr, pizza-, sonka- és szalámiízű, kiválóan kenhető szendvicskrémek, a korszerű táplálkozási igényeknek megfelelően energia- és koleszterinszegények. A Naszálytej szendvicskrémjei glutént nem tartalmaznak, még lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

GIF

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top