Szabadidő

Brutális lesz a világ legmagasabb hullámvasútja – videó

Amely egyben a leggyorsabb és a leghosszabb is. Mutatunk egy belső nézettel készült, borzongató videót is.

Hamarosan megnyílik a világ leggyorsabb, leghosszabb és legmagasabb hullámvasútja. A szó szerint szédületes utazást május 3-tól lehet átélni a Toronto közelében található Canada’s Wonderland nevű élményparkban.

Az 1105 méter hosszú pályán 3 perc 25 másodperc alatt száguld majd végig a Yukon Striker nevű hullámvasút, a csúcssebessége eléri a 130 kilométer/órát. Egyszerre 24 bátor látogató 3 kocsiban élheti át a borzongást.

Az utazás legijesztőbb része minden bizonnyal az lesz, amikor a hullámvasút egy 90 fokos letörés után 75 méteres zuhanásba kezd, majd egy föld alatti alagútban tűnik el. Mutatjuk videón is:

Hogy teljes legyen a hatás, a szakadék szélén pár másodpercre megáll a szerelvény, hogy mindenki jól kisikíthassa magát a zuhanás előtt. De ha ez még nem lenne elég, lesznek olyan részek, ahol fejjel lefelé utaznak az emberek, és természetesen 360 fokos fordulatot is terveztek a pályára.

Ha szeretnéd kicsit átérezni, mi is vár azokra, akik fel mernek szállni a rekorder hullámvasútra, nézd meg az alábbi videót, amely az utasok szemszögéből mutatja a kalandot. Vigyázat, a videó egyes részei még képernyőn keresztül is szédítőek!

A hullámvasutat a Bolliger & Mabillard nevű cég építi. Az ő nevükhöz fűződik a jelenlegi rekorder hullámvasút kivitelezése is, amely az ohiói Cedar Point Amusement Parkban található.

(Mail Online)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top